Villa Vuorannassa satsataan palveluihin

Villa Vuorannan rakennusprojekti alkaa vihdoin olla loppusuoralla. Odotamme jo malttamattomina, että pääsemme kantamaan kalusteita sisään ja valmistelemaan Villa Vuorantaa ensimmäisten asukkaiden saapumista varten.

Olen mielessäni tapaillut muuttopäivän hetkeä, jolloin Vuorannan ovet avautuvat, ja saamme paikan tulvilleen uutta elämää. Olemme kiitollisia siitä, että me päiväkumpulaiset yhdessä tulevien asukkaidemme kanssa saamme olla jatkamassa historiallisen Vuorannan tarinaa tästä eteenpäin.

Muuttopäivä on kesäkuussa. Ajankohta on meren rannalla sijaitsevalle Vuorannalle mitä ihanin, jolloin ympäröivä luontokin antaa meille vain parastaan!  Olemme enemmän kuin valmiita käynnistämään toiminnan upean henkilökuntamme kanssa.

Ensiluokkaiset palvelut ovat meille sydämen asia

Villa Vuorannasta tulee korkeatasoinen ja viihtyisä koti, jossa tarjoamme ensiluokkaisen hoidon ja viihtyvyyden asukkaillemme. Vuorannassa tarjoamme elämäniloa tuottavaa ympärivuorokautista palveluasumista sekä senioriasumista kotipalveluilla.

Palvelupakettiimme sisältyvät laadukkaat ateria-, siivous- ja pyykkihuollon palvelut, yhteisöllistä ohjelmaa ja kulttuuritoimintaa sekä hoivapalveluita asukkaiden tarpeiden mukaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia lisäpalveluita, kuten fysioterapiaa, kampaamopalveluita ja jalkahoitoa.

Tärkein palvelumme sisältö on kuitenkin elämänilon tuottaminen asukkaillemme – ja nämä elämänilon lähteet ovat jokaisella yksilöllisiä.

Laadukas palvelu ja hoito lähtee huolellisesta, yksilöllisestä palvelun suunnittelusta. Palveluiden suunnittelu jokaisen asiakkaan tarpeita ja toiveita vastaavaksi alkaa jo yhteistyössä asiakassuhdevastaavamme Jaana Sulkavan kanssa. Hän on usein ensimmäinen henkilö, jonka kanssa Päiväkumpuun muuttoa pohtiva asiakas keskustelee. Näissä keskusteluissa kartoitetaan jo kattavasti niin asumiseen kuin palveluunkin liittyviä asioita, mutta tämän lisäksi hoito- ja palvelusuunnitelman syventäminen jatkuu myöhemmin vastuuhoitajan kanssa.

Jokaiselle asukkaalle nimetään oma vastuuhoitaja. Hän nimenomaisesti vastaa siitä, että asukkaiden asiat tulevat hoidettua ja suunnitelmat ovat ajan tasalla. Hän myös varmistaa, että tiimi on tietoinen asukkaan ajankohtaisista asioista.

Vastuuhoitaja laatii myös hoitomittaukset ja tekee hoito- ja palvelusuunnitelman yhteistyössä asukkaan, hoitavan tiimin ja mahdollisesti läheisten kanssa. Hoitosuunnitelmaa varten vastuuhoitaja kartoittaa asukkaan tarpeiden ja toiveiden lisäksi mm. asukkaan elämänkaarta sekä hyvää mieltä, merkityksellisyyttä, onnellisuutta ja elämäniloa tuovat asiat. Myös mieliruoat käydään läpi.

Hyvä asiakastuntemus auttaa meitä yksilöllisten, elämäniloa tuottavien palveluiden tarjoamisessa. Moniammatillinen tiimimme huolehtii, että nämä erilaiset suunnitelmat toteutuvat käytännössä.

Yksilölliset hoito- ja palvelusuunnitelmat antavat pohjatiedot toimintamme päivä-, viikko ja kuukausiohjelmille. Näitä laaditaan yhdessä henkilökunnan ja asukkaiden kanssa. Asukkaat pääsevät osaltaan suunnittelemaan monipuolista ohjelmaamme ja toimintaamme mm. asukaskokouksissa. Päivittäin meillä on yhteisöllisiä hetkiä, jotka tuovat monipuolista sisältöä päiviin. Nämä hetket sisältävät eri viikonpäivinä erilaisia asioita, kuten musiikkia, liikuntaa, uutisia, keskustelua, kädentaitoja ja hemmottelua, jotta jokaiselle löytyy mielekästä puuhaa. Kalenterijuhlat ja vuodenajat rytmittävät osaltaan toimintaamme.

Villa Vuorannan huipputiimi valmiina vastaanottamaan uudet asukkaat

Villa Vuorannan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salonen on tiimeineen valmentautunut tulevaan viime syksystä saakka. Yhteiset koulutukset ja palveluiden suunnittelu on ollut mieluinen tehtävä koko tiimille.

Vuorannassa työskentelee huippuammattilaisten joukko, johon kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi, fysioterapeutti sekä hoiva-avustajia. Hoitohenkilökunnan lisäksi meillä työskentelee laitoshuoltajia sekä maukkaista aterioista ja kiinteistöstä vastaavat henkilöt.

Lisäksi asukkaidemme arkea ja juhlaa piristävät säännöllisesti hoivamuusikkomme Jyrki Myllyllä sekä kuvataideohjaaja Aulis Harmaala. Lisäksi lääkärit ovat tärkeä osa tiimiämme. Päiväkummussa asukkaita hoidetaan henkilökohtaisesti, taidolla ja lämmöllä.

Myös Villa Vuorannassa Päiväkummun oma keittiö Karpalo huolehtii päivittäin yhdessä henkilökunnan kanssa, että asukkaat saavat maistuvat ateriat. Aamupala, lounas, päiväkahvit, päivällinen, iltapala ja tarvittavat välipalat ovat tarjolla vuoden jokaisena päivänä. Menussamme näkyvät niin vuoden ajat satokauden herkkuineen kuin juhlapyhätkin sekä erilaiset makumatkat.

Päiväkummussa huolehditaan hyvästä kohtaamisesta, hoitamisesta ja läheisten tukemisesta. Hyödynnämme toiminnassamme ja sen kehittämisessä tutkittua tietoa, jolloin toimintaamme ohjaavat ajantasaiset ja näyttöön perustuvat menetelmät ja hoitosuositukset. Villa Vuorannassa otamme huomioon ihmisen suhteet toisiin ihmisiin, kuten puolisoon, perheeseen, ystäviin tai yhteisöön. Toiminta-ajatuksena on että ”jos yksi perheenjäsen on hoitokodissamme, niin koko perheellä on myös koti siellä”.

Vuorannassa asutaan tasokkaasti

Villa Vuoranta sijaitsee upeissa maisemissa Helsingin Vuosaaressa. Vuorannassa monien asukkaiden elämänilon lähteinä varmasti toimivat muun muassa upeat merimaisemat ja luonnon läheisyys, yksilöllinen hoito- ja palvelu, oman keittiön herkut sekä viihtyisät tilat myös perheenjäsenten vierailuja varten.

Oman huoneen lisäksi asukkaiden käytössä on viihtyisät, kauniisti kalustetut yhteistilat, joissa on mm. kahvinkeittomahdollisuus vieraille. Päivän lehtiä on luettavissa kodikkaissa lounge-tiloissa. Asukkailla on lisäksi mahdollisuus varata, yksityiskäyttöön tarkoitettua tilaa perheen tai ystävien vierailuille. Tilassa voi hyvin järjestää vaikkapa juhlat tai syntymäpäivät.

Myös spa-osasto ovat asukkaidemme ja heidän vieraidensa käytössä erikseen varattaessa. Yhteisestä ruokasalista sekä ylä- että alakerrasta avautuu suora näkymä merelle, ja rannan puolelta on esteetön kulku Vuorannan komeaan rantapuistoon.

Vuorannan upeista tiloista ja kohteen historiasta on kerrottu lisää aiemmissa blogeissa.

Avajaisia vietämme sitten kesäkuussa keskellä kauneinta kesää. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Ps. Villa Vuorannan vapaita asukaspaikkoja voi tiedustella: Jaana Sulkava, puh. 050 400 1236, info@paivakumpuhoiva.fi.

 

Anne Kangas

Blogin kirjoittaja, Anne Kangas, on Päiväkumpu -yhtiöiden yrittäjä ja toimitusjohtaja. Annelle elämäniloa tuo perhe, luonnossa liikkuminen, palloilupelit ja onnellisten yhteisöjen rakentaminen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *