PALOHEINÄ SOI 13.9. KLO 18 REPOVUORENTIELLÄ

Julkaistu

Paloheinä Soi tapahtuman jo perinteeksi muodostunut konsertti järjestetään jälleen Paloheinän Sointulassa ke 13.9. klo 18.00. Tänä vuonna meille laulavat ja soittavat Mirkka Paajanen ja Mikael Konttinen teemalla Syksyn sulosäveliä. Lippuja tapahtumaan voi ostaa Ticketmasterista.

Lisätietoja www.paloheinasoi.fi tai www.facebook.com/paloheinasoi

Tervetuloa!

 

 

MESSUTAPAHTUMA 7.9.2023 MALMINKARTANON SENIORITALOSSA

Julkaistu

Tervetuloa kuuntelemaan tietoiskuja kahvitarjoilun lomassa, tutustumaan ikäihmisille tarkoitettuihin palveluihin ja tuotteisiin, sekä keskustelemaan tuote-esittelijöiden kanssa.

Tapahtuma järjestetään 7.9.2023 klo 14-17 Monitoimitila Eloisassa, osoitteessa Puustellintie 1.

Näytteilleasettajat:

  • Kotipalvelu Päiväkumpu
  • Berner: apuväline-esittelijä
  • Senior Shop: vaate-esittelijä
  • Kotioptikot & Luokse liikkuva hammashoito
  • Amia Muistikeskus
  • HelsinkiMissio ry
  • Seniortek turvallisuusratkaisut
  • Kosmetologi & Jalkahoitaja tutustuttavat ikäihmisten ihonhoitoon
  • Ravintoneuvojan tietoisku

Tapahtuman järjestää Kotipalvelu Päiväkumpu ja Tyvene Oy.

 

Villa Vuoranta Helsingin Vuosaaressa avautuu

Julkaistu

Villa Vuorannan remontti Helsingin Vuosaaressa on valmis. Täysin saneerattuun suojeltuun arvokiinteistöön muuttaa yksityinen perheomisteinen Hoitokoti Päiväkumpu. Viihtyisissä merellisissä puitteissa sijaitseva Villa Vuoranta tarjoaa korkeatasoista ympärivuorokautista palveluasumista sekä itsenäisempää senioriasumista. Uudet asukkaat muuttavat Villa Vuorantaan kesän aikana.

Villa Vuorannan päärakennus sijaitsee meren rannalla kallioisessa, portaittain nousevassa maastossa. Vuonna 1970 Alkon koulutuskeskukseksi valmistuneen Vuorannan täydellisesti saneerattu kiinteistö on kokonaan suojeltu. Suojelumielessä erityisen arvokas on rakennuksen julkisivu sekä keskeinen, merelle avautuva sisääntulohallin aulatila.

”Merellisen arvokiinteistön kunnostaminen Päiväkummun korkeatasoiseksi hoitokodiksi on ollut perheemme pitkäaikainen haave jo yli kymmenen vuoden ajan. Tuntuu upealta, että pääsemme nyt avaamaan Vuorannan upeisiin puitteisiin elämäniloisen ja laadukkaan hoitokodin”, iloitsee Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas.

Mittava saneeraustyö takana

”Vuorannan saneeraaminen on tapahtunut kiinteässä yhteistyössä Päiväkummun ammattilaisten ja kohteen kehittämiseen, rakennuttamiseen, arkkitehtuuriin ja sisustamiseen erikoistuneiden ammattilaisten sekä Helsingin kaupunginmuseon ja rakennuslupaviranomaisten kanssa. Koska kohde saneerattiin ympärivuorokautiseen palveluasumiseen, on se asettanut suunnittelulle ja toteutukselle myös omat tiukat standardinsa”, Kangas kertoo.

Vuorannan mittavan saneeraustyön urakoinnista on vastannut Temotek, arkkitehtina toimi Avarc Arkkitehdit ja sisustusarkkitehtina Studio Puisto. Kohteen kehittämisestä on vastannut Guud Invest ja sen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I.

”Suojellun arkkitehtonisen kohteen saneeraaminen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen ja muuntaminen korkeatasoiseksi hoitokodiksi on ollut arkkitehti- ja suunnittelukumppaneille haastava, mutta äärimmäisen mieluinen työ”, kertoo arkkitehti Marko Salo Avarc Arkkitehdeiltä.

Vuorannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Ramsinrannan ja Kallahden luonnonkauniit ranta-alueet uimarantoineen sekä ulkoilumaastoineen. Alueella sijaitsee myös muita vanhoja arvokiinteistöjä ja alueelle rakennetaan tällä hetkellä paljon uutta.

”Villa Vuorannan sijainti on hoivakodille ainutlaatuinen. On ollut ilo olla mukana näkemässä rakennuksen muutos projektin alkuvaiheen alennustilasta sen nykyiseen loistoon. Olemme lisäksi erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan ja laajentamaan pitkää yhteistyösuhdettamme Päiväkummun kanssa”, toteaa Evli Healthcaren salkunhoitaja Petteri Nurminen.

Ensiluokkaisia asumispalveluita upeissa puitteissa

Villa Vuorannassa työskentelevä huippuammattilaisten tiimi on valmentautunut tulevaan jo viime syksystä saakka. Vuorannan hoitohenkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi, geronomi, fysioterapeutti sekä hoiva-avustajia. Lisäksi lääkärit ovat tärkeä osa tiimiä.

”Päiväkummussa asukkaita hoidetaan henkilökohtaisesti, taidolla ja lämmöllä. Hoitohenkilökunnan lisäksi Vuorannassa työskentelee laitoshuoltajia sekä aterioista ja kiinteistöstä vastaavat henkilöt. Asukkaidemme arkea ja juhlaa piristävät myös säännöllisesti hoivamuusikko sekä kuvataideohjaaja”, listaa Kangas.

Palveluihin sisältyvät laadukkaat ateria-, siivous- ja pyykkihuollon palvelut, yhteisöllistä ohjelmaa ja kulttuuritoimintaa sekä hoivapalveluita asukkaiden tarpeiden mukaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia lisäpalveluita, kuten fysioterapiaa, kampaamopalveluita ja jalkahoitoa.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen asukashuoneet ja oleskelutilat sijaitsevat rakennuksen yläkerrassa omassa rauhassaan. Siellä asukkaiden käytössä on oma lounge-tila, kaksi pienempää olohuonetta, oleskelutila yksityisempään käyttöön perheille, ruokasali, kuntoilutila, hoitohuone ja omat saunatilat.

Senioriasunnot minikeittiöineen sijaitsevat päärakennuksen alakerrassa, jossa on yhteinen oleskelu- ja keittiötila, spa-osasto porealtaineen ja takkahuoneineen sekä tiloja henkilökunnalle. Alakerran palveluasunnoista on välitön pääsy ulos piha-alueelle ja meren rantaan.

Asukkailla on lisäksi mahdollisuus varata yksityiskäyttöön tarkoitettua tilaa perheen tai ystävien vierailuille tai pienimuotoisiin juhliin. Myös spa-osasto ovat asukkaiden ja heidän vieraidensa käytössä erikseen varattaessa.

”Vuorannan sisustuksessa on erityisesti kiinnitetty huomiota värimaailmaan, akustiikkaan, luonnonmateriaalien suosimiseen sekä miellyttävään valaistukseen. Vuorannan tiloista haluttiin luoda aistilliset ja kodikkaat, vaikka samalla tilojen ja pintojen tulee täyttää tietyt hoivatyölle ja esteettömyydelle asetetut standardit ja kestää aikaa sekä kulutusta hotellien tapaan”, kuvailee Kangas lopuksi.

 

Lisätiedot

Anne Kangas, toimitusjohtaja, Päiväkumpu, puh. 040 715 4945, anne.kangas@paivakumpuhoiva.fi

Asiakastilaisuus Villa Vuorannan palveluista 29.5 klo 17:30

Julkaistu

 

Päiväkumpu järjestää Villa Vuorannasta kiinnostuneille asiakkaille ja heidän läheisilleen asiakastilaisuuden, jonka teemana on Villa Vuoranta: laadukkaat ja monipuoliset asumispalvelut merellisissä maisemissa. Villa Vuorantaa ja sen palveluita esittelee toimitusjohtaja ja perheyrittäjä Anne Kangas ja asiakassuhdevastaava Jaana Sulkava. Tilaisuudessa voit tavata myös mm. Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen ja asumispalvelupäällikkö Katja Vesterelven. Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantapuistossa 29.5 klo 17:30 (os. Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki)

Ilmoittautumiset:  info@paivakumpuhoiva.fi tai p. 050 433 2275 tai p. 050 400 1236.

Tilaisuus on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Anne Kangas

Ilmoittautuminen Villa Vuorannan asiakastilaisuuteen 16.3 on käynnissä

Julkaistu

TERVETULOA KUULEMAAN JA KESKUSTELEMAAN VILLA VUORANNAN ASUMISPALVELUISTA 16.3.2023 HOTELLI RANTAPUISTOON

Päiväkumpu järjestää Villa Vuorannasta kiinnostuneille asiakkaille ja heidän läheisilleen asiakastilaisuuden, jonka teemana on Villa Vuoranta: laadukkaat ja monipuoliset asumispalvelut merellisissä maisemissa. Villa Vuorantaa ja sen palveluita esittelee toimitusjohtaja ja perheyrittäjä Anne Kangas. Tilaisuudessa voit tavata myös Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen ja asiakassuhdevastaava Jaana Sulkavan. Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantapuistossa 16.3. klo 17.30 (os. Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki)

Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 28.2 sähköpostitse info@paivakumpuhoiva.fi tai puhelimitse 050 433 2275. Tilaisuus on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Anne Kangas

Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet – luentodiat 6.10.2022

Julkaistu

Malminkartanon muistiosaamiskeskuksessa järjestettiin 6.10.2022 asukkaille ja läheisille luento, jonka aiheena oli Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet. Luennoitsijana toimi Amia Muistiklinikan lääketieteellinen johtaja, professori ja neurologian ja geriarian erikoislääkäri Raimo Sulkava.

Luento kiinnosti kuulijoita ja kilvoitti vilkkaan keskustelun. Esityksen diat ovat tarkasteltavissa ohessa.

Muistisairauksien ehkäisy – professori Sulkavan luentodiat 6.10.2022 

 

Päiväkumpu on mukana Hyvä Ikä -messuilla 28.-29.9.

Julkaistu

Tervetuloa tapaamaan meitä Hyvä Ikä -messuille Messukeskukseen osastolle 3r35 ke-to 28.-29.9!
Messuilla voit tavata mm. Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen, hoitokotiemme asukassuhdevastaava Jaana Sulkavan, sekä kotipalveluiden ja päivätoiminnan edustajia. Yhteistyökumppaninamme messuosastolla toimii Amia Muistikeskus.
Esittelemme monipuolisia palvelujamme hoivamuusikkomme Jyrki Myllylän säestämänä.
Liput ja lisätiedot https://hyvaika.expomark.fi/
Työnsä puolesta saapuville on veloitukseton pääsy messuille ammattilaiskävijäksi rekisteröitymällä.
Tavataan Messukeskuksella!

AMIA FYSIOTERAPIA PALVELEE PÄIVÄKUMMUN ASIAKKAITA JA HENKILÖSTÖÄ

Julkaistu

Päiväkummun hoitokodit ja Amia Muistikeskus aloittivat yhteistyön 1.9.2022 fysioterapiapalvelujen tuottamisessa. Yhteistyön tavoitteena on tukea Päiväkummun asukkaita toimintakyvyn ja elämänlaadun ylläpitämisessä. Lisäksi Amian asiantuntijat ohjaavat hoitohenkilökuntaa asukkaiden liikkumisen ja haasteellisten tilanteiden kohtaamisen kysymyksissä.

Fysioterapiayhteistyö sisältää viikoittaiset ohjatut ryhmät hoitokodeissa asukkaille. Säännöllisiä fysioterapiaryhmiä järjestetään Paloheinän, Vuosaaren, Länsi-Pasilan ja Malminkartanon ryhmäkodeissa kerran viikossa. Lisäksi saatavilla on yksilöfysioterapiaa ja hyvinvointihierontaa asukkaan tilauksesta.

Amia Muistikeskus on suomalainen muistialan asiantuntijayhteisö. Monialainen asiantuntijatiimi hoitaa ja tukee muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään Amia Muistiklinikalla. Amia Akatemiassa asiantuntijat kouluttavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia muistihoitotyön erikoisosaamisessa. Amian fysioterapeutit ovat erikoistuneet ikääntyneiden ja muistisairaiden ihmisten toimintakyvyn kokonaisvaltaiseen edistämiseen ihmisen psykososiaaliset tarpeet huomioiden.

Lisätietoja Amia Muistikeskuksesta www.amia.fi

TULE KUULEMAAN ASIANTUNTIJALUENTOA MALMINKARTANON MUISTIOSAAMISKESKUKSEEN 6.10.2022

Julkaistu

Päiväkumpu järjestää asukkailleen ja heidän läheisilleen luennon, jonka aiheena on Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet. Luennoitsijana toimii Amia Muistiklinikan lääketieteellinen johtaja, professori, neurologian ja geriatrian erikoislääkäri Raimo Sulkava. Luento järjestetään Malminkartanon muistiosaamiskeskuksen monitoimitila Eloisassa (os. Puustellintie 1, 00410 Helsinki) 6.10. klo 17.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikanpäällä tai etäyhteydellä Teamsin kautta. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään maanantaina 3.10. sähköpostitse info@paivakumpuhoiva.fi tai puhelimitse 050 433 2275. Kerro ilmoittautuessasi osallistujien määrä, nimet, osallistutko tilaisuuteen paikanpäällä vai etänä sekä sähköpostiosoite, johon etäosallistujana toivot Teams-linkin. Tilaisuus on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Amia Muistikeskuksesta www.amia.fi

Paloheinän hoitokodissa 15.9. klo 18 Aurinko-yhtye Piazzolla – 101 vuotta intohimoa

Julkaistu

Kokoonpano: Janina Lehto huilu, Clara Petrozzi alttoviulu, Tuure Paalanen sello, Ivanna Niborski piano.

Osoite: Repovuorentie 12, Helsinki.

Ajankohta: To 15.9. klo 18

Liput käsittelykuluineen 17,50 € + tilausmaksu. www.ticketmaster.fi

Suora linkki lipunmyyntiin: https://www.ticketmaster.fi/event/315211

Aurinko-yhtye esittää konsertissa teoksia Piazzollan tuotannon eri vaiheilta erilaisilla kokoonpanoilla soolosta kvartettiin.

Aurinko on joustava kamarikokoonpano, joka omistautuu latinalaisamerikkalaiselle musiikille. Yhtyeen perustivat vuonna 2010 Helsingissä asuvat latinalaisamerikkalaiset muusikot, musiikin tutkijat ja säveltäjät.

Konsertti on osa Paloheinä Soi – tapahtumaa.