Asiakastilaisuus Villa Vuorannan palveluista 29.5 klo 17:30

Julkaistu

 

Päiväkumpu järjestää Villa Vuorannasta kiinnostuneille asiakkaille ja heidän läheisilleen asiakastilaisuuden, jonka teemana on Villa Vuoranta: laadukkaat ja monipuoliset asumispalvelut merellisissä maisemissa. Villa Vuorantaa ja sen palveluita esittelee toimitusjohtaja ja perheyrittäjä Anne Kangas ja asiakassuhdevastaava Jaana Sulkava. Tilaisuudessa voit tavata myös mm. Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen ja asumispalvelupäällikkö Katja Vesterelven. Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantapuistossa 29.5 klo 17:30 (os. Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki)

Ilmoittautumiset:  info@paivakumpuhoiva.fi tai p. 050 433 2275 tai p. 050 400 1236.

Tilaisuus on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Anne Kangas

Ilmoittautuminen Villa Vuorannan asiakastilaisuuteen 16.3 on käynnissä

Julkaistu

TERVETULOA KUULEMAAN JA KESKUSTELEMAAN VILLA VUORANNAN ASUMISPALVELUISTA 16.3.2023 HOTELLI RANTAPUISTOON

Päiväkumpu järjestää Villa Vuorannasta kiinnostuneille asiakkaille ja heidän läheisilleen asiakastilaisuuden, jonka teemana on Villa Vuoranta: laadukkaat ja monipuoliset asumispalvelut merellisissä maisemissa. Villa Vuorantaa ja sen palveluita esittelee toimitusjohtaja ja perheyrittäjä Anne Kangas. Tilaisuudessa voit tavata myös Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen ja asiakassuhdevastaava Jaana Sulkavan. Tapahtuma järjestetään Hotelli Rantapuistossa 16.3. klo 17.30 (os. Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki)

Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 28.2 sähköpostitse info@paivakumpuhoiva.fi tai puhelimitse 050 433 2275. Tilaisuus on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Anne Kangas

Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet – luentodiat 6.10.2022

Julkaistu

Malminkartanon muistiosaamiskeskuksessa järjestettiin 6.10.2022 asukkaille ja läheisille luento, jonka aiheena oli Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet. Luennoitsijana toimi Amia Muistiklinikan lääketieteellinen johtaja, professori ja neurologian ja geriarian erikoislääkäri Raimo Sulkava.

Luento kiinnosti kuulijoita ja kilvoitti vilkkaan keskustelun. Esityksen diat ovat tarkasteltavissa ohessa.

Muistisairauksien ehkäisy – professori Sulkavan luentodiat 6.10.2022 

 

Päiväkumpu on mukana Hyvä Ikä -messuilla 28.-29.9.

Julkaistu

Tervetuloa tapaamaan meitä Hyvä Ikä -messuille Messukeskukseen osastolle 3r35 ke-to 28.-29.9!
Messuilla voit tavata mm. Villa Vuorannan tulevan yksikönjohtaja Päivi Isokoski-Salosen, hoitokotiemme asukassuhdevastaava Jaana Sulkavan, sekä kotipalveluiden ja päivätoiminnan edustajia. Yhteistyökumppaninamme messuosastolla toimii Amia Muistikeskus.
Esittelemme monipuolisia palvelujamme hoivamuusikkomme Jyrki Myllylän säestämänä.
Liput ja lisätiedot https://hyvaika.expomark.fi/
Työnsä puolesta saapuville on veloitukseton pääsy messuille ammattilaiskävijäksi rekisteröitymällä.
Tavataan Messukeskuksella!

AMIA FYSIOTERAPIA PALVELEE PÄIVÄKUMMUN ASIAKKAITA JA HENKILÖSTÖÄ

Julkaistu

Päiväkummun hoitokodit ja Amia Muistikeskus aloittivat yhteistyön 1.9.2022 fysioterapiapalvelujen tuottamisessa. Yhteistyön tavoitteena on tukea Päiväkummun asukkaita toimintakyvyn ja elämänlaadun ylläpitämisessä. Lisäksi Amian asiantuntijat ohjaavat hoitohenkilökuntaa asukkaiden liikkumisen ja haasteellisten tilanteiden kohtaamisen kysymyksissä.

Fysioterapiayhteistyö sisältää viikoittaiset ohjatut ryhmät hoitokodeissa asukkaille. Säännöllisiä fysioterapiaryhmiä järjestetään Paloheinän, Vuosaaren, Länsi-Pasilan ja Malminkartanon ryhmäkodeissa kerran viikossa. Lisäksi saatavilla on yksilöfysioterapiaa ja hyvinvointihierontaa asukkaan tilauksesta.

Amia Muistikeskus on suomalainen muistialan asiantuntijayhteisö. Monialainen asiantuntijatiimi hoitaa ja tukee muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään Amia Muistiklinikalla. Amia Akatemiassa asiantuntijat kouluttavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia muistihoitotyön erikoisosaamisessa. Amian fysioterapeutit ovat erikoistuneet ikääntyneiden ja muistisairaiden ihmisten toimintakyvyn kokonaisvaltaiseen edistämiseen ihmisen psykososiaaliset tarpeet huomioiden.

Lisätietoja Amia Muistikeskuksesta www.amia.fi

TULE KUULEMAAN ASIANTUNTIJALUENTOA MALMINKARTANON MUISTIOSAAMISKESKUKSEEN 6.10.2022

Julkaistu

Päiväkumpu järjestää asukkailleen ja heidän läheisilleen luennon, jonka aiheena on Muistisairaudet: ennaltaehkäisyn ja hoidon mahdollisuudet. Luennoitsijana toimii Amia Muistiklinikan lääketieteellinen johtaja, professori, neurologian ja geriatrian erikoislääkäri Raimo Sulkava. Luento järjestetään Malminkartanon muistiosaamiskeskuksen monitoimitila Eloisassa (os. Puustellintie 1, 00410 Helsinki) 6.10. klo 17.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikanpäällä tai etäyhteydellä Teamsin kautta. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään maanantaina 3.10. sähköpostitse info@paivakumpuhoiva.fi tai puhelimitse 050 433 2275. Kerro ilmoittautuessasi osallistujien määrä, nimet, osallistutko tilaisuuteen paikanpäällä vai etänä sekä sähköpostiosoite, johon etäosallistujana toivot Teams-linkin. Tilaisuus on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Amia Muistikeskuksesta www.amia.fi

Paloheinän hoitokodissa 15.9. klo 18 Aurinko-yhtye Piazzolla – 101 vuotta intohimoa

Julkaistu

Kokoonpano: Janina Lehto huilu, Clara Petrozzi alttoviulu, Tuure Paalanen sello, Ivanna Niborski piano.

Osoite: Repovuorentie 12, Helsinki.

Ajankohta: To 15.9. klo 18

Liput käsittelykuluineen 17,50 € + tilausmaksu. www.ticketmaster.fi

Suora linkki lipunmyyntiin: https://www.ticketmaster.fi/event/315211

Aurinko-yhtye esittää konsertissa teoksia Piazzollan tuotannon eri vaiheilta erilaisilla kokoonpanoilla soolosta kvartettiin.

Aurinko on joustava kamarikokoonpano, joka omistautuu latinalaisamerikkalaiselle musiikille. Yhtyeen perustivat vuonna 2010 Helsingissä asuvat latinalaisamerikkalaiset muusikot, musiikin tutkijat ja säveltäjät.

Konsertti on osa Paloheinä Soi – tapahtumaa.

Pihlajiston Sointu on saanut ensimmäiset asukkaansa

Julkaistu

Graniittiasuntojen ja Päiväkummun yhteistyössä suunnittelema ikäihmisten yksinasumista tukeva kohde Pihlajiston Sointu on valmistunut, ja sen ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan viihtyisiin ja laadukkaisiin vuokrakoteihin kesän aikana. Asuntojen vuokraus tapahtuu Graniittiasuntojen kautta. Päiväkumpu tuottaa taloon palveluavustajan palvelut ja siivouspalvelut.

Palveluavustajan tehtävänä on avustaa asukkaita arjen asioissa, sekä varmistaa että viihtyisän ympäristön lisäksi asukkaat voivat hyvin ja talo huokuu elämää. Palveluavustaja on viikoittain läsnä Pihlajiston Soinnussa kolme tuntia ja tänä aikana vetää mm. toiminnallisen ryhmän, kuten jumpan, musiikkihetken tai jonkin muun talon asukkaiden toivoman tai heidän kanssaan suunnitellun aktiviteetin. Palveluavustaja on hoitoalan ammattilainen, ja hän neuvoo ja ohjaa asukkaita mm. palveluihin, ravitsemukseen ja terveyteen liittyvissä asioissa. Hän voi tarvittaessa mitata asukkailta vaikkapa verenpaineen.

Jokaiseen asuntoon kuuluu Päiväkummun tuottama siivous kerran kuukaudessa sekä ikkunoiden pesu kerran vuodessa. Myös viikoittainen saunavuoro, nettiyhteys ja pesutuvan käyttö kuluvat vuokraan. Talo on moderni, kaunis ja esteetön vuokratalo, jonka alakerrassa on viihtyisä kerhotila ja pihalla istuskelu ja grillausalue sekä ikäihmisille suunniteltuja kuntoilulaitteita. Uusi raitiovaunulinja tulee kulkemaan talon vierestä ja ruokakauppa on viereisessä talossa, joten palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Vuokraukseen liittyvät lisätiedot: vuokraus@graniittiasunnot.fi

Palveluihin liittyvät lisätiedot: maiju.suomela@paivakumpuhoiva.fi

Päivätoiminta Sointulan toiminta on jälleen käynnistynyt

Julkaistu

Päivätoiminta Sointulan toiminta Paloheinässä, vanhaan kirkkosaliin remontoiduissa upeissa valoisissa tiloissa, on jälleen käynnistynyt. Ryhmät kokoontuvat tällä hetkellä tiistaista perjantaihin klo 10-16.

Päivätoimintapäivä sisältää taksikuljetukset kotiin ja takaisin. Halutessaan sinne voi tulla myös omalla kyydillä. Lisäksi päivätoimintapäivän aikana tarjotaan aamupala, lounas sekä iltapäiväkahvi, jotka kaikki sisältyvät hintaan.

Päivän sisältö on hyvin monipuolinen ja asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiva. Päivä sisältää erilaista ohjelmaa, kuten liikuntaa, kädentaitoja, aivojumppaa, musiikkituokioita, ulkoilua ja yhdessäoloa.

Helsingin kaupungin palvelusetelillä hinta kuljetuksella 30 € / pv ja ilman kuljetusta 26 € / pv.

Ilman palveluseteliä hinta kuljetuksella 95 € / pv ja ilman kuljetusta 76 € / pv.

Sydämellisesti tervetuloa päivätoiminta Sointulaan!

Tiedustelut: paivatoiminta@paivakumpuhoiva.fi tai p. 050 305 3193

 

Päiväkumpu tuottaa kotipalvelut heinäkuussa avautuvaan Pihlajiston Sointuun

Julkaistu

Pihlajiston Soinnussa panostetaan arjen sujuvuuteen ja turvalliseen asuinympäristöön

Kun ihminen vanhenee, hän saattaa kaivata apua liikkumisessa, kodin askareissa ja siivoamisessa. Terveydelliset haasteet ja kunnon heikentyminen aihetuttavat tarvetta myös hoivalle ja hoidolle. Elämään saattaa tulla sairaalajaksoja, joiden jälkeen voidaan tarvita kotisairaanhoitoa ja kuntoutusta.

Suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys Päiväkumpu on rakentanut kattavan ja monipuolisen palvelupolun, joka ottaa huomioon ikääntyvien ja ikä-ihmisten avuntarpeen etenemisen. Yrityksen toimintafilosofiaan kuuluvat ammattitaidon lisäksi yksilöllinen hoito, inhimillinen lämpö ja elämänilon tuottaminen.

– Päiväkummussa emme ainoastaan hoida arkisia asioita, vaan pyrimme antamaan takaisin enemmän kuin toinen osapuoli osasi odottaakaan. Joillekin se voi tarkoittaa keskusteluja, toiselle kynsien lakkaamista ja kolmannelle kahvilassa käyntiä tai keväisen valkovuokkokimpun ojentamista kertoo Päiväkummun palvelupäällikkö Tuula Halme.

Siivous on polun alku 

Palvelupolku alkaa yleensä kotisiivouksesta. Asiakkaat toivovat pääsääntöisesti, että koti siivotaan kahden tai neljän viikon välein.

– Kotisiivouksen kulmakiviä on asiakkaalle tuttu siivooja. Peruspalvelupakettiin kuuluvat imurointi ja kosteapyyhintä, pölyjen pyyhkiminen sekä kylpyhuoneen ja keittiön siivoaminen. Asiakkaan kunnon ja toiveiden mukaan järjestämme kotihoitopalvelun apua esimerkiksi kaupassakäyntiin, peseytymiseen, ulkoiluun, lääkkeiden ottamiseen ja sairaanhoitoon toteaa Tuula Halme

Vuokratalo senioreille

Heinäkuussa Hattelmalantielle valmistuva Pihlajiston Soinnun vuokrakerrostalo on rakennettu yhdessä Graniittiasuntojen kanssa.

Asunnot ovat esteettömiä, ja ideana on, että vuokraan sisältyy Päiväkummun tuottamia palveluja. Näitä ovat siivous kerran kuukaudessa, ikkunoiden pesu vuosittain ja hoitajan käynti talossa kerran viikossa. Talosta halutaan yhteisöllinen, joten siellä on ohjattua toimintaa. Palveluita on mahdollista ostaa kotiin sitä mukaan, kun niille on tarvetta.

– Tämä tapa asua on hyvä välivaihe, kun asukas kaipaa jonkin verran tukea, mutta hoitokoti ei ole vielä ajankohtainen. Asunnot ovat yksiöitä, yksiöitä alkovilla ja kaksioita. Talo kiinnostanee yhteisöllisiä ihmisiä, jotka elävät vielä aktiivista elämää uskoo Tuula Halme.

 

Uutinen on julkaistu Pihlajisto-Viikinmäki lehdessä huhtikuussa 2021. Sen on kirjoittanut Tapio Klemetti.