Hyviä syitä tulla hoitokotiin:

  • Arvostat ympärivuorokautista hoitoa
  • Tarvitset muistisairaalle läheisellesi hyvän hoitokodin
  • Sinulla on tarve tehostetulle palveluasumiselle eli ympärivuorokautiselle palveluasumiselle
  • Haluat oman hoitajan
  • Etsit pitkäaikaissairaalle kodinomaista asumista
  • Haluat putkiremonttia pakoon
  • Kaipaat turvallista asumista
  • Haluat jo siirtyä loppuelämän kotiin

Hellää hoivaa ja palveluja

Ammattitaitoiset hoitajamme ja muu henkilökuntamme ovat turvaamassa asukkaiden arjen sujumista. Uskomme, että yksilöllinen hoito, nimetty tuttu oma vastuuhoitaja sekä yhdessäolo muiden asukkaiden kanssa luovat päivään kodikkuuden ja turvallisuudentuntua. Teemme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman.
Hoitajat ovat läsnä ja auttavat asukkaita tarvittaessa, ympäri vuorokauden. Päivisin meillä työskentelevät myös kokit, siivoustyön ammattilaiset ja hallinnon henkilökunta. Lääkäripalveluita meille tuovat joko Helsingin kaupungin kotihoidon lääkärit tai yksityislääkärit.
Tarjoamme myös monia lisäpalveluita, kuten fysioterapiaa, kampaajia, jalkojenhoitajia ja erilaisia retkiä.

Kodikasta asumista

Hoitokoti Päiväkummun ryhmäkodeissa asutaan turvallisesti ja kodikkaasti. Asukas saa halutessaan tuoda mukanaan omia tuttuja esineitään ja kalustaa oman huoneensa itse. Avuksi on saatavilla myös valmiita sisustusratkaisuja. Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita.

Ryhmäkodeissa hoitajia on paikalla koko vuorokauden ajan. Jokaisessa ryhmäkodissa on turvajärjestelmä, jonka avulla asukas voi kutsua hoitajan paikalle milloin vain.
Huoneet siivotaan kerran viikossa, ja siistitään päivittäin. Puhtaat, siistit huoneet ja toimiva pyykkihuolto luovat osaltaan lämmintä kodin tunnelmaa.

Herkullista kotiruokaa

Hoitokoti Päiväkummulla on oma keittiö. Keittiömme valmistaa päivittäin maistuvat ruoat. Täysihoitoon sisältyy ruokapalveluna aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala sekä erikseen valmistetut merkkipäivä- ja juhlatarjoilut sekä teemaviikkojen herkut.

Haluamme tarjota joka päivä herkullista ruokaa, joka myös ravitsee. Ruokalistamme on laadittu asukkaiden toiveet huomioiden.

Aktivoivia harrasteita

Hoitokotien harrastehetket keskittyvät aamu- ja iltapäiviin. Yhteinen ulkoilu, tuolijumpat, laulu- ja muisteluhetket sekä erilaiset seurapelit kuuluvat hoitokodin arkeen. Välillä teemme yhdessä retkiä luonnon helmaan tai konserttiin. Vietämme myös yhdessä asukkaiden syntymäpäiviä ja muita yhteisiä juhlia.

Hoivamuusikko tuo iloa ja yhteisöllisyyttä

Hoivamuusikkomme on musiikin ammattilainen, joka on erikoistunut sairaala- ja hoivamusiikkityöhön. Hoivamuusikon tehtävänä on tuoda asukkaille iloa, vaihtelua, yhteisöllisyyttä ja viihtymistä musiikin keinoin. Hoivamuotona musiikki voi koskettaa ihmistä hyvinkin syvältä, joten hoivamuusikolta vaaditaan taitoa työskennellä musiikin ihmisissä aikaansaamien reaktioiden äärellä. Työn ytimessä on musiikillinen vuorovaikutus, joka muodostuu maisemaksi tai ilmapiiriksi, jossa voi levätä, nauttia tai virkistyä.

Kuvataideohjaaja virittää myönteisiä elämyksiä

Kuvataideryhmissämme työstetään erilaisia teemoja piirtämällä, maalaamalla, askartelemalla ja keskustelemalla. Ryhmissä luodaan vuorovaikutusta sekä eri asukkaiden kesken että asukkaiden ja ohjaajan välillä. Osallistuminen voi olla esimerkiksi keskustelua, käsillä tekemistä, taideteoksia, läsnä olemista ja yhdessä tekemistä. Saamamme palautteen mukaan taidelähtöiset menetelmät luovat elämyksellisiä hetkiä, aktivoivat lämpimiä muistoja ja auttavat tunteiden käsittelyssä. Taide parantaa elämänlaatua.

Aktivoimme asukkaat liikkeelle liikuntahetkillä.

Asiakkaamme pysyvät liikkeessä ja aktiivisina liikuntahetkiemme ansiosta. Päivää piristävät esimerkiksi yhteinen ulkoilu, tuolijumppa tai vaikka pidempi retki luonnon helmaan.
Oman henkilökuntamme lisäksi asukkaitamme liikuttavat myös Suomen Fysiogeriatrian fysioterapeutit, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Suomen Fysiogeriatrian fysioterapeutit vetävät viikottain liikuntaryhmän hoitokodeissamme ja lisäksi moni asukkaamme on hankkinut sitä kautta henkilökohtaisia fysioteraperutin palveluita