Päiväkummun toimintaa ohjaa

Elämänilon toimintafilosofia

Elämänilon toimintafilosofia on kaiken Hoitokoti Päiväkummun toiminnan sydämessä. Se alkoi kehittyä jo 1990-luvulla helsinkiläisessä Suursuon sairaalassa, jossa yksi Päiväkummun perustajista Irma Väätäinen työskenteli pitkäaikaishoidon tulosyksikön johtajana ja ylihoitajana. Hän haaveili pitkään oman hoitokodin perustamisesta.

Unelma toteutui vihdoin vuonna 2001, kun yrittäjäsisarukset Irma Väätäinen, Mirja Saksa ja Anneli Tuovinen-Vasarainen perustivat Hoitokoti Päiväkummun. Hoitokoti sijaitsi Vuosaaren vanhan terveysaseman tiloissa Itä-Helsingissä. Siskosten apuna aloitti Irma Väätäisen tytär ja Hoitokoti Päiväkumpu -yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Anne Kangas.

Hoitopaikkojen kysyntä kasvoi vuosi vuodelta. Yrittäjäsisarukset päättivät laajentaa liiketoimintaansa. Sopiva tila löytyi Itä-Pasilasta, jonne perustettuun uuteen hoitokotiin muutti 60 uutta asukasta alkuvuodesta 2005. Itä-Pasilassa aloitti tuolloin myös Päiväkummun oma keittiö Karpalo, joka toimii edelleen ja sijaitsee nyt Paloheinän toimipisteen yhteydessä.

Sukupolvenvaihdos ja vahvan kasvun vuodet

Vuonna 2007 oli Hoitokoti Päiväkummussa muutoksen vuosi. Silloin yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos. Irma Väätäisen lapset tulivat yrityksen pääomistajiksi Anne Kankaan työskennellessä toimitusjohtajana ja Ville Väätäisen talousjohtajana. Kaikki perustajasisarukset jäivät vielä yritykseen töihin, ja Irma Väätäinen toimi yrityksen hallituksen puheenjohtajana jääden eläkkeelle 2012. Yrityksen kehittämisen tueksi saatiin sijoittajana mukaan Terveysrahasto Oy, joka oli mukana yhtenä Päiväkummun omistajana vuoteen 2011 saakka.

Kysyntä elämänilon toimintafilosofian sävyttämälle palvelulle jatkoi kasvuaan, ja seuraavaksi toimintaa laajennettiin perustamalla uusi toimipiste Länsi-Pasilaan vuonna 2008. Saman vuoden lopulla Hoitokoti Päiväkumpu toteutti myös ensimmäisen yrityskauppansa ostamalla kehitysvammaisille perustetun Kotipolun ryhmäkodin osakekannan entisten yrittäjien jäädessä eläkkeelle.

Elämä ja yrittäjyys Hoitokoti Päiväkummussa on värikästä ja aktiivista, ja sitä ohjaa elämänilon toimintafilosofia

Myös palveluvalikoima laajeni. Vuoden 2013 alussa aloitti toimintansa Kotihoito Päiväkumpu Oy, joka tarjoaa yksityisiä kotihoidon palveluita, muun muassa kotisairaanhoitoa ja palveluohjausta.

Seuraavana vuonna toiminta laajeni jälleen, kun Päiväkumpu aloitti palvelutuottamisen Helsingin Arabianrannassa sijaitsevassa aikuisten nuorten kehitysvammaisten Käpytikka-talossa. Lisäksi yhtiöön perustettiin uusi tytäryhtiö, Kotisiivous Päiväkumpu Oy, joka tarjoaa pääkaupunkiseudulla siivouspalvelua ja kodinhoitoa.

Vuoden 2014 kolmas suuri muutos oli uuden hoitokodin rakennustöiden aloittaminen. Paloheinän hoitokoti avautui entiseen Paloheinän kirkkoon ja sen yhteyteen tehtyyn laajennusosaan Helsingin Paloheinässä alkuvuonna 2016. Paloheinään avattiin myös Päiväkummun ensimmäinen päivätoimintapiste sekä neljä palveluasuntoa.