Sirkushuveja hoitokodissa

Itä-Pasilan, Länsi-Pasilan ja Vuosaaren hoitokodeissa päästiin kesäkuussa nauttimaan sirkustunnelmasta, kun Kaj-Mikael Schüttin ja Kalle Lehdon Herttakuninkaiden sydämiin-kiertue saapui hämmästyttämään asukkaita monipuolisilla tempuilla ja esityksillä.

Lehto ja Schütt ovat tehneet erilaisia esiintyvän taiteilijan töitä jo yli 10 vuotta, sirkustaide on ollut pääpainona etenkin esiintyjien yhteisissä projekteissa. Lehto on hallitseva katutanssin Suomen mestari ja Schütt katuesiintymisen Suomen mestari vuosimallia 2012. Sydämiin-kiertueen ulkopuolella Lehto kiertää maailmaa suomalaisen Race Horse Company-ryhmän kanssa, jonka perustajajäseniin hän kuuluu. Schütt on toiminut lähes 10 vuotta yrittäjänä Sirkussirkus-yrityksessä ja vuodesta 2014 viettänyt talvet pitäen sirkuskoulua lapsille ja nuorille Kambodzassa.

Scütt kertoi Herttakuninkaiden esiintyvän erilaisissa paikoissa ja tilaisuuksissa, mutta Sydämiin-kiertue on tarkoitettu juuri vanhainkoteihin. ”Vanhainkotikiertueen idea on alun perin lähtenyt yhteisestä halustamme viedä sirkusesityksiämme sellaisten ihmisten luo, jotka eivät sirkuksesta muuten pääsisi nauttimaan”, Scütt summaa ajatuksen kiertueen takana.

Tänä vuonna esityksiä on tarjolla myös koko perheen tapahtumissa ja kesäteattereissa, sillä esitykset ovat olleet kaikenikäisten katsojien mieleen. Tulevaa Schütt avaa kertomalla, että ensi vuodeksi onkin jo tekeillä suurempi ja pidempi esitys, joka on tarkoitus viedä isommille lavoille ja jopa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Taikatemppuja, akrobatiaa ja sirkustemppuja sisältänyt esitys viihdytti niin asukkaita kun hoitajiakin. Muutama asukas pääsi osallistumaan korttitemppuun, jossa heidän valitsema pelikortti löytyi lopulta taikurin hatusta. Hoitajien kanttia testattiin kun esiintyjät jongleerasivat keiloilla sikarin pois vapaaehtoisen hoitajan suusta.

Useat esitykseen kuuluneet hahmot ja esityksen vaihtelevuus saivat yleisön pysymään valppaina, sillä ikinä ei tiennyt mitä seuraavaksi on luvassa. Vanteiden läpi hyppivä, esiintyjien mukaan hyvin koulutettu, lelupossu nauratti asukkaita tempuillaan.

Itä-Pasilan hoitokodissa päästiin esityksestä nauttimaan raikkaassa ulkoilmassa, kun taas Länsi-Pasilassa ja Vuosaaressa oli sääolosuhteiden takia pysyteltävä sisällä. Tästä huolimatta esitys toimi loistavasti erilaisissa tiloissa ja ilahdutti hoitokodin asukkaita.

Musiikkia, rumpujen pärinää ja toinen toistaan hätkähdyttävämpiä esityksiä, näistä rakentui erilainen päivä sekä asukkaille että hoitajille. Naurulta ja iloiselta hämmästelyltä ei voitu välttyä sirkushuvien edessä, kun Suomen kulttuurirahaston ja Helsingin kulttuurikeskuksen avulla tuotettu kiertue toi paljon iloa hoitokotiasukkaiden arkeen. Esiintyjät toivovat jatkoa Sydämiin-kiertueelle ja me Hoitokoti Päiväkummulla toivomme pääsevämme nauttimaan sirkushuveista myös ensi kesänä!

 

Tytti Lahtinen
Vastaava hoitaja
Länsi-Pasilan ja Vuosaaren yksikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *