Liikunnan iloa Itä-Länsi ottelussa

Sade päätti vihdoin väistyä auringon tieltä kun Hoitokoti Päiväkummun Itä-Pasilan Kullervon ja Länsi-Pasilan Ilmattaren ryhmäkotiasukkaat kerääntyivät Pikku Huopalahdessa sijaitsevaan Taavetinpuistoon kisailemaan Itä-Länsi tapahtumaan.

Viidellä eri rastilla kilpailtiin keihäänheiton, hernepussin poiminnan, tietovisan, mölkyn kaadon ja puristusvoiman mittaamisen merkeissä. Rastien välissä asukkaat pääsivät kokeilemaan Taavetinpuistossa sijaitsevia ikäihmisille tarkoitettuja liikunta- ja virikelaitteita, joiden avulla voi harjoittaa tasapainoa, lihasvoimaa ja muistia. Tapahtuma oli suunniteltu yhdessä Suomen Fysiogeriatrian kanssa niin, että myös rollaattorilla ja pyörätuolilla liikkuvat pystyivät osallistumaan kaikkiin lajeihin.

Urheilujuhlan tunnelmaa loivat innokkaasti kannustavat hoitajat, joiden viuhkat ja huudot kannustivat asukkaita huippusuorituksiin. Mahtava tunnelma kantoi läpi tapahtuman ja tieto palkinnoista sytytti kilpailuhengen kipinän sekä kiinnostusta kaikkiin lajeihin. Kuhina puistossa herätti jopa ohikulkijoiden mielenkiintoa ja tunnelma välittyi myös tapahtumaa seuraamaan jääneille.

Tasaväkisen kilpailun lomassa otettiin tapahtumassa muun muassa tanssiaskelia, kun puistossa sijaitsevat virikelaitteet tarjosivat musiikkia asukkaiden iloksi.

Kun kaikki rastit oli suoritettu, pääsivät kilpailijat nauttimaan kahvia ja pikkusuolaista, joka tulikin tarpeen aktiivisen tunnin jälkeen. Kahveja seurasi juhlallinen palkintojenjakoseremonia, jossa viisi parasta kilpailijaa palkittiin mitalein. Palkintoina oli myös hierontapalloja ja kuvioituja nenäliinoja, jotka nousivatkin asukkaiden keskuudessa halutuimmaksi palkinnoksi.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma onnistui yliodotusten, kun lähes 20 hoitokodin asukasta innostui osallistumaan kisailuihin.  Toivomme tapahtumasta tulevan joka vuotinen perinne, jossa päästään viettämään mukava päivä liikunnan parissa.
Tytti Lahtinen
Vastaava hoitaja
Länsi-Pasilan ja Vuosaaren yksikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *