Iloiset Toivonpäivätanssit Vuosaaressa

Vuosaaren yksikössä pistettiin jalalla koreasti torstaina 4.6., kun harmonikkataituri Johannes Niskanen tanssitti asukkaitamme Toivonpäivän tansseissa. Toivonpäivän tapahtuma sai alkunsa Itä-Helsingin seurakuntien diakoniatyöstä ja sen tarkoituksena oli tuoda ikäihmisille iloa ja kertoa, ettei koskaan ole liian myöhäistä unelmoida ja luoda unelmien avulla iloa ja toivoa. Useita yksityisiä hoitokoteja Vuosaaresta osallistui Toivonpäivän tapahtumaan järjestelmällä ohjelmaa ja avoimia ovia alueen ikäihmisille.

Päivään valmistauduttiin keskustelemalla unelmista. Unelmia kirjattiin paperisille puun lehdille, joista rakennettiin unelmapuu ryhmäkodin seinälle. Terveys, hyvä mieli ja hyvät ystävät sekä kaunis kesäsää muodostivat unelmapuun rungon.

Iloiset harmonikan sävelet johdattelivat asukkaita tanssimaan, ja parketilla nähtiin monia onnellisia ja liikuttuneitakin hymyjä, kun tutut sävelmät toivat muistoja mieleen kaukaa vuosikymmenten takaa. Pyörätuolinkin kanssa saatiin aikaan vauhdikkaita kuvioita, kun sävelmät vaihtuivat perinteisistä tanssikappaleista tulisiin lattarirytmeihin, ja marakassit ja muut rytmisoittimet vauhdittivat menoa. Mansikkabooli virkisti sopivasti lämmintä tunnelmaa.

Tilaisuuden lopuksi laulettiin yhdessä asukkaiden toivekappaleita, ja mm. Kultainen nuoruus soi upean heleästi. Juhlahetken päätti ryhmäkodissa nautitut korvapuustikahvit. Unelmapuu jäi koristamaan ryhmäkodin seinää ja pitämään mielessä sen, kuinka tärkeitä unelmat ja elämänilo ovat.

Paula Malmberg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *