Legendaarinen Vuoranta remonttiin – tiloihin muuttaa Hoitokoti Päiväkumpu

Vuosaaressa merenrannalla sijaitseva Alkon entisenä koulutuskeskuksena, hotellina ja viimeisimmin vastaanottokeskuksena tunnettu ja suojeltu rakennus Vuoranta on remontin alla. Täysremontin jälkeen tiloissa käynnistää toimintansa Helsingissä toimiva Hoitokoti Päiväkumpu.

Pitkään käyttämättömänä olleen Vuorannan saneeraustyö on mittava. Kohteen kehittämisestä vastaa Guud Invest ja sen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I. Uniikkia kohdetta lähdettiin aktiivisesti suunnittelemaan ikäihmisten palvelutaloksi. Remontti on jo käynnistetty sisäpuolen purkutöillä kesällä 2021. Uusi hoitokoti aloittaa toimintansa Vuorannassa alkuvuodesta 2023.

Valmistuessaan Vuoranta tarjoaa Päiväkummun asukkaille ensiluokkaiset tilat upeilla näkymillä. Kohteeseen tulee 31 tehostetun palveluasumisen asukashuonetta ja 12 asuntoa palveluasumisen asiakkaille. Yli puolet tehostetun palveluasumisen asukashuoneista ja kaikki palveluasunnot on varustettu merinäköalalla.

Hoitokoti Päiväkummulla on ollut yrityksen perustamisesta lähtien Vuosaaressa oma yksikkö, jonka toiminta siirtyy kokonaisuudessaan Vuorantaan. ”Tulemme vaalimaan kohteen upeita maisemia ja historiaa niin tilojen kuin palvelujenkin suunnittelussa. Vuorannassa on hyvä jatkaa tänä vuonna 20 vuotta täyttävän yrityksemme laadukkaiden ja elämäniloisten palveluiden tuottamista asukkaillemme ja muille asiakkaille”, iloitsee Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas. Vuorannan saneeraaminen hoitokodiksi on ollut Kankaan henkilökohtaisena haaveena jo vuosia.

Vuorannan historia on merkittävä. Kohteen on suunnitellut arkkitehti Helmer Stenros yhdessä vaimonsa, sisutusarkkitehti Pirkko Stenrosin kanssa. Alkon koulutuskeskus aloitti tiloissa toimintansa vuonna 1970, ja toiminta jatkui vuosituhannen vaihteeseen saakka. Jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien kiinteistön hotellitoimintaa operoi Sodexho ja kiinteistö jatkoi toimintaansa hotellina vuoteen 2010 saakka. Vuosina 2015-2016 tilat toimivat vastaanottokeskuksena. Talvella 2021 Vuoranta siirtyi takaisin suomalaisomistukseen.

”Paikka on todella ainutlaatuinen, meri ja vuodenaikojen vaihtelu ovat hoivakodin asukkaille jatkuvasti läsnä. Päiväkummulle tullaan toteuttamaan yhteistyössä haluttu ja toimiva kokonaisuus. Projekti on saanut myös lämpimän vastaanoton lähiympäristön asukkailta, mikä tuntuu hyvältä”, kertoo kehittäjän edustaja Guud Investin Ate Klemetti.

Evli Healthcare I:n salkunhoitaja Petteri Nurminen: ”Olemme todella tyytyväisiä, että olemme päässeet mukaan kehittämään näin uniikkia ja korkeatasoista kohdetta. Meillä on ollut Päiväkummun kanssa erinomainen yhteistyö jo Paloheinän hoivakodissa ja on hienoa päästä laajentamaan sitä Vuorannassa.”

”Perheyrityksenä Päiväkummun toimintafilosofiaan kuuluu elämänilo, jota haluamme kaikissa kohteissamme välittää asukkaillemme ja heidän läheisilleen. Haluamme tukea ajattelua, että jos yksi perheenjäsen on hoitokodissa, niin koko perheellä on myös koti siellä. Vuorannassa on ajatuksena järjestää esimerkiksi perheillallisia, joiden järjestelyissä keittiömme voi olla mukana”, kuvailee Kangas.

Päiväkummun on aikanaan perustanut Anne Kankaan äiti Irma Väätäinen ja hänen kaksi sisartaan. Irma Väätäinen toimii edelleen Päiväkummun hallituksen puheenjohtajana, muutoin perustajasisarukset ovat jo eläkkeellä. Anne Kangas on ollut toiminnassa mukana alusta alkaen ja talousjohtajana toimiva Annen veli Ville Väätäinen tuli toimintaan mukaan pian käynnistymisen jälkeen. Sukupolvenvaihdos yhtiössä tehtiin jo vuonna 2007.

”Oma isoäitini on hoidettu meidän Vuosaaren ensimmäisessä hoitokodissa. Rakennamme Vuorannan kohdetta sellaiseksi, jossa voisin olla itse hoidossa – tai jossa äitinikin viihtyisi”, toteaa Kangas lopuksi.


Lisätietoja:

Anne Kangas, toimitusjohtaja, Päiväkumpu, puh. 040 715 4945, anne.kangas@paivakumpuhoiva.fi

Petteri Nurminen, johtaja, Evli Pankki, puh.040 509 56 65, petteri.nurminen@evli.com

Ate Klemetti, hallituksen jäsen, Guud Invest, ate.klemetti@guud.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *