Malminkartanoon uusi muistiosaamiskeskus työikäisille sekä ikääntyneille

Päiväkumpu avaa Helsingin Malminkartanoon uuden muistisairaiden hoitoon erikoistuneen palvelukeskuksen. Malminkartanon uudisrakennuskohteeseen tulee 62 tehostetun palveluasumisen ryhmäkotipaikkaa muistisairaille sekä 53 vuokra-asuntoa senioreille, päivätoimintaa sekä ravintola.

Päiväkummun muistiosaamiskeskus Malminkartanossa on erikoistunut työikäisten sekä ikääntyneiden muistisairaiden hoitamiseen, ja se tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Amia Muistikeskuksen erityisasiantuntijoiden kanssa.

”Uusi palvelukeskuksemme Malminkartanossa tarjoaa elämäniloisen kodin yli sadalle helsinkiläiselle. Olemme Päiväkummussa jo pitkään hakeneet uusia tiloja vanhalle Itä-Pasilan toimipisteellemme, ja sieltä muuttaakin useita asukkaita Malminkartanoon. Hoivakotikäyttöön suunniteltu moderni Malminkartanon kiinteistö vastaa muistisairauksien hoitoon keskittyvän yksikkömme tarpeisiin erinomaisesti”, iloitsee Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas.

Ilon kokemuksia elämäntilanteesta riippumatta

”Päiväkummussa pyrimme huolehtimaan siitä, että muistisairailla asukkaillamme on mahdollisuus sairaudestaan huolimatta elää oman näköistä, yksilöllistä ja mielekästä elämää – elämänilon hetkiä unohtamatta. Päiväkummun muistiosaamiskeskuksen toiminnan tavoitteena on olla Suomen paras ja ammattitaitoisin muistisairauksien hoitoon keskittynyt hoivakoti”, painottaa Kangas.

Työiässä muistisairauteen sairastuneet ihmiset perheineen tarvitsevat erityisesti heille kohdistettua tukea ja apua, jonka avulla selvitä muuttuneesta elämäntilanteesta ja jatkaa elämää mahdollisimman pitkään entiseen tapaan. Päiväkummun toimintafilosofiaan kuuluu ajattelu, että jos yksi perheenjäsen on hoitokodissa, niin koko perheellä on myös koti siellä.

”Hyödynnämme toiminnassamme ja sen kehittämisessä tutkittua tietoa, jolloin toimintaamme ohjaavat ajantasaiset ja näyttöön perustuvat menetelmät ja hoitosuositukset. Vastuuhoitajat paneutuvat vastuuasukkaidensa elämään syvällisemmin, mutta koko hoitotiimi tuntee asukkaat hyvin. Haluamme, että asukkaiden, heidän omaistensa sekä työntekijöidemme kesken vallitsee hyvä yhteishenki ja luottamus. Tämä on vaativaa, mutta myös antoisaa työskentelyä”, yksikönjohtaja Sari Hirvi kuvailee.

Yhden katon alla monipuolinen palvelukirjo

Malminkartanon muistiosaamiskeskus ja hoivakotitoiminta sijoittuu viisikerroksisen rakennuksen toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Työikäisten muistisairaiden asukkaiden kaksi ryhmäkotia ovat rakennuksen toisessa kerroksessa ja ikääntyneiden muistisairaiden asukkaiden toiset kaksi ryhmäkotia sijoittuvat kolmanteen kerrokseen. Jokaisessa ryhmäkodissa on viihtyisä oleskelutila. Kahdella ryhmäkodilla on yhteinen ruokailutila sekä iso veranta. Molemmissa kerroksissa on myös saunat.

Palvelukeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kuntosali, saunatilat, kahvila ja monitoimitila Eloisa, jossa järjestetään mm. päivätoimintaa. Päivätoimintapiste Eloisa tarjoaa elämäniloista toimintaa ja kuntoutusta kotona asuville, pääosin helsinkiläisille ikäihmisille. Cafe Elo on auki päivittäin tarjoten aamiaistuotteita, lounasta sekä pientä naposteltavaa iltaisin. Viikonloppuisin on tarjolla herkullinen ja täyttävä brunssi. Cafe Elo aukeaa keskiviikkona 20. lokakuuta lounaalle.

Itsenäisempään asumiseen tarkoitetut senioreiden vuokra-asunnot sijaitsevat talon 1., 4. ja 5. kerroksissa. Näiden asukkaiden arkea ja juhlaa palvelevat aina tarvittaessa Kotihoito Päiväkumpu ja Kotisiivous Päiväkumpu.

Palvelukeskuksen edustalla on yhteiskäytössä oleva piha ja lisäksi hoitokodin käyttöön on aidattu oma piha-alue. Rakennuksen toisen sivun ikkunat avautuvat puistoon.

Malminkartanon palvelukeskus sijaitsee osoitteessa Puustellintie 1. Kiinteistön omistaa Tyvene Oy ja Päiväkumpu toimii tiloissa vuokralla. Uudiskohteen rakentamisesta on vastannut Skanska.

Asukkaat pääsevät muutamaan uusiin tiloihin ja toiminta käynnistyy 18.10.2021.

 

Lisätietoja:

 Anne Kangas, toimitusjohtaja, Päiväkumpu, puh. 040 715 4945, anne.kangas@paivakumpuhoiva.fi

Sari Hirvi, yksikönjohtaja, Päiväkumpu, puh. 050 359 2354, sari.hirvi@paivakumpuhoiva.fi

Asukaspaikkatiedustelut:

Jaana Sulkava, asiakassuhdevastaava, Päiväkumpu, puh. 050 400 1236, info@paivakumpuhoiva.fi

Vuokra-asunnot:

Realia asuntovuokraus puh. 010 228 5555, pks.management@realia.fi

Ravintola:

Laura Räsänen, ravintolapäällikkö, Cafe Elo, puh. 050 327 6629, laura.rasanen@cafeelo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *