Hyvät asukkaat, asukkaidemme läheiset, henkilökunta ja yhteistyökumppanimme,

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen niin Päiväkummussa, Suomessa kuin koko maailmassa. Koronakriisi on ravistellut meitä kaikkia. Eikä se ole vielä ohi. Päiväkummussa on onneksi vielä säästytty asukkaiden tartunnoilta. Siinä on varmasti ollut tärkeä rooli vankalla ammattitaidolla sekä kaikkien Päiväkumpu-yhteisöön (asukkaat, läheiset, työntekijät ja yhteistyökumppanit,) kuuluvien sitoutumisella ohjeistusten noudattamiseen. Varmasti on tarvittu myös hippusellinen onnea.

Koronapandemiassa on edessämme vaativa vaihe. Juhlakausi lähestyy, emmekä pääse tekemään kaikkea sitä, mitä olemme tottuneet joulunaikaan tekemään. Mutta jaksetaan vielä hetki näitä rajoitustoimia ja vielä niiden mahdollista kiristymistä! Valoa tunnelin päässä on jo näkyvissä. Testauksen laajuus, taso ja nopeus ovat parantuneet sitten viime kevään ja monet koronantorjuntaan liittyvät käytännöt ovat meille jo tuttuja. Rokotteiden valmistus on jo pitkällä. Toivottavasti rokotteet saadaan käyttöön mahdollisimman pian ensi vuonna. Onneksi Päiväkumpu sai toteutettua influenssarokotukset äskettäin niin asukkaille kuin myös henkilökunnalle.

Tehdään yhdessä työtä tätä virusta vastaan! Emme halua päästää tätä viheliäistä virusta ryhmäkoteihimme ja palvelutaloomme. Tässä koronantorjunnassa tarvitaan meitä kaikkia: hyvä käsihygienia, turvavälit, suu-nenäsuojainten ohjeidenmukainen käyttö sekä se, että hoitokoteihimme ja palvelutaloihimme tullaan vaan terveenä. Tällä hetkellä Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee väestöä pidättäytymään lähikontakteista tai sen riskistä korkean sairastumisriskin ryhmille tarkoitetuissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Pyydämme huomioimaan tämän suosituksen. Hyödynnetään puheluita, videopuheluita, kuvaviestejä. Toteutetaan vierailut turvavälein pääsääntöisesti ulkona. Läheiset voivat muistaa asukkaita myös kirjein, kortein, kukkasin (kukkakauppojenkin kautta) ja myös pienin lahjoin. Päiväkumpu huolehtii osaltaan jokaiselle asukkaalle pienen joulumuistamisen pukinkonttiin.

Poikkeusajasta huolimatta joulunajasta nautitaan ryhmäkodeissamme muun muassa somistamalla tilat jouluun, musiikkia kuunnellen, valmistellen ja herkutellen joulun antimia, askarrellen, muistellen, jumppaillen, paketteja availlen ja rentoutuen. Pikkujouluja vietettiin ryhmäkodeillamme viime perjantaina. Juhlista on kuvia facebook-sivuillamme. Se käynnisti meillä joulukauden.

Lämmin kiitos teille kaikille yhteistyöstä tänä haastavana vuotena. Yhdessä olemme löytäneet keinoja mielekkäämpään arkeen myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ja yhdessä jaksamme eteenpäin.

Erikoisesta ajasta huolimatta haluan toivottaa teille kaikille tunnelmallista joulunodotusta!

 

 

Anne Kangas

toimitusjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *