Hyvällä mielellä vesi kielellä Keittiö Karpalossa

Päiväkummun Keittiö Karpalon ammattitaitoiset kokit valmistavat, suunnittelevat, maistelevat ja kehittävät ruokiamme, sekä ateriapalveluidemme toimintaa asukkaiden toiveet huomioiden. Yhteistyötä tehdään aktiivisesti hoitohenkilöstömme kanssa. Karpalo auttaa ja neuvoo kaikissa ruokaan liittyvissä asioissa.

Ruualla on suuri merkitys asukkaittemme arkeen ja juhlaan. Ruokailut luovat virikkeellisyyttä elämään, ne rytmittävät päivää, viikkoa ja koko vuotta. Teemat ja juhlat tuovat kokonaisvaltaista, positiivista ja elämäniloista vaihtelua elämään. Ruokien lisäksi ateriahetken elämyksellisyyttä lisätään esimerkiksi teemojen mukaisilla somisteilla. Tämän syksyn kohokohtia ovat olleet Espanja, sadonkorjuu, Oktoberfest, silakkamarkkinat ja Italia. Loppuvuoden aikana saadaan vielä makumatkata Amerikkaan, sekä nauttia Isänpäivän, Itsenäisyyspäivän, Joulun ja Uuden Vuoden teemoista. 

Tapahtumien ja teemojen ympärille on luontevaa luoda muistelua, keskustelua, visailua, musiikkia, kuvia, koristeita ym. Näin saamme asukkaillemme kokonaisvaltaisen, miellyttävän ja tunnelmallisen elämyksen. Teemojen avulla voimme mahdollistaa asukkaillemme mielikuvamatkustelun, uuden oppimisen ja kokemisen. 

Karpalon kokit tekevät ruuat asukkaitamme kunnioittaen, ruuat maistuvat itsetehtyinä makuina ja tuotteina. Karpalossa kunnioitetaan perinteitä ja perinteisiä ruokia, kuitenkin huomioiden teemat ja juhlat sekä asukkaittemme erityistarpeet & toiveet, unohtamatta virallisia ravintosuosituksia ja ohjeistuksia. 

Monimuotoinen asukaskuntamme ja erilaiset puitteet ryhmäkodeissamme luovat arkeen haasteet, joista selvitään yhteispelillä hoitokotimme ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. Karpalon kokit huomioivat ja toteuttavat kaikki ravintoon ja ruokaan liittyvät erityistarpeet. Nykyisin jo noin puolet ruuista onkin rakennemuunneltuja tai erityisruokavalioita. Huomioitavana on pehmyttä, sosetta, nestemäistä, erilaisia allergioita sekä rajoitteita. Kokeneet ammattikokkimme tietävät, miten monta muutettavaa asiaa ja erilaista tekijää asukkaan ruokailuun saattaa liittyä. Jokaisen tarpeet toteutetaan yksilöllisesti. Keittiön ammattilaisilla käyvätkin ajatukset kuumana jatkuvasti siitä, miten saisimme erikoisruokavalioistakin entistäkin maistuvampaa tarjottavaa. 

Karpalossa siis keitetään, paistetaan, leivotaan, soseutetaan, pakataan, lähetetään, tiskataan, siivotaan, tilataan ja suunnitellaan AINA asukkaat mielessä ”hyvällä mielellä vesi kielellä”.

Maukasta ja elämyksellistä syksyä toivottaen,

Keittiö Karpalon väki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *