Hoitajana Päiväkummussa

Aloitin urani hoitoapulaisen nimikkeellä vuonna 2012. Opiskelin oppisopimuksella ja valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2014. Päiväkumpuun tulin helmikuussa vuonna 2015. Työskentelin aluksi Itä-Pasilassa muutamia vuosia, jonka jälkeen siirryin omasta toiveestani Paloheinän yksikköön.

Toimenkuvani lähihoitajana on hyvin monipuolinen. Siihen kuuluu asukkaiden kokonaisvaltainen perushoito kuntouttavalla työotteella, lääkehoito, tarvittavat erikoishoidot, sekä elämänilon toimintafilosofian toteuttaminen ja saattamien asukkaiden arkeen. Toimin ryhmäkotimme hoitopalveluprosessin vastaavana ja ajoittain avustan yksikössämme tietoteknisissä asioissa. Autan myös astioiden tiskaamisessa ja pyykkihuollossa.

Työyhteisöni on erittäin mieluisa ja ammattitaitoinen. Työilmapiiri on meillä todella hyvä. Työkaverit ovat joustavia, ja meillä osataan tarvittaessa ottaa ja antaa rakentavaa palautetta, sekä kehittää toimintaa sen mukaisesti. Apuja saa aina pyydettäessä asiassa kuin asiassa ja myös tarvittaessa ihan pyytämättäkin, mikä kertoo hyvästä yhteistyöstä työyhteisön välillä.

Mielestäni Päiväkummulla suhtaudutaan hyvin myönteisesti ja kannustavasti urapolulla etenemiseen ja kouluttautumiseen. Itsellänikin on ajoittain urakehityshaaveita, mutta oma elämäntilanteeni ei tällä hetkellä anna ajanpuitteissa mahdollisuuksia kouluttautumiseen työajan ulkopuolella. Päiväkummussa minulla on kuitenkin ollut mahdollisuus kehittää osaamistani työssä oppien.

Päiväkummusta hyvän työpaikan tekee joustavuus puolin ja toisin sekä lämmin henkisyys koko Päiväkummussa. Päiväkumpu järjestää henkilöstölle kehittämispäivät kaksi kertaa vuodessa, meillä on laaja työterveyshuolto ja saamme kulttuuriseteleitä puolivuosittain. Tavallisina vuosina meillä on koko henkilökunnan yhteiset pikkujoulut, ja olemme osallistuneet värijuoksuun ja entinen naisten 10:n yhdessä. Henkilöstön ja asukkaiden merkkipäivät huomioidaan, ja ansioituneita työntekijöitä muistetaan pinssein ja ansiomerkein. Pitkästä työpäivästä saa ylimääräisen vapaan, ja hoitajat voivat halutessaan valita edullisen valvonta-aterian.

Elämänilon toimintafilosofia näkyy Päiväkummun arjessa koko Päiväkummun työyhteisön tyytyväisyydessä ja ennen kaikkea asukkaiden sekä heidän omaisten hyvinvoinnissa ja tyytyväisyydessä. Elämässä on paljon pieniä sekä isompia elämäniloa tuottavia asioita, mm. hetkiä, tunteita, ihmisiä ja eläimiä. Kaikkea elämäniloa tuottavia asioita ei voi edes pukea sanoiksi tai tekstiksi, vaan ne ovat kokemuksia ja tunteita, jotka on itse koettava ja tunnettava. Elämänilon kokemukset ja tunteet jättävät jokaiseen positiivisen jäljen sekä muiston, joita jakamalla voi tuottaa muille myös elämänilon tunteen ja luoda uusia kokemuksia sekä muistoja.

Kirjoittaja on kuusi vuotta Päiväkummussa työskennellyt lähihoitaja, jolle elämäniloa tuottavat mm. perhe, läheiset ihmiset, liikunta, ulkoilu, erilaiset vuoden ajat ja mieluisa työ, sekä hyvä työyhteisö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *