Elämänilon työmaalla

SOTE-ala on huikea esimerkki siitä, miten paljon työntekijöitä on jäänyt viime vuosina ansaitulle eläkkeelle. Kasvava palvelujen tarve tämän yhteydessä saa aikaan sen, että hoitohenkilökunnasta on pula niin päivystyksessä, sairaaloissa, kotihoidossa kuin hoivakodeissakin. Olemme yhteisen haasteen edessä, koska työvoimapula koskettaa monia aloja. Mistä saamme tulevaisuudessa riittävästi työntekijöitä? Mistä löydämme upeat ammattilaiset Päiväkumpuun ja miten saamme heidät viihtymään Päiväkummussa?

Päiväkummussa olemme yli 20 vuoden ajan pitäneet punaisena lankanamme elämänilon toimintafilosofiaa. Se on tärkeässä roolissa myös tämän päivän työyhteisömme ja kulttuurimme rakentamisessa. Elämänilon toimintafilosofiamme mukaan tavoittelemme sitä, että meillä Päiväkummussa on tyytyväiset asukkaat ja asiakkaat, työntekijät ja muut sidosryhmät. Perimmäisenä päämääränä meillä on elämänilon tuottaminen yhteisössämme. Tyytyväiset työntekijät saavat aikaan myös tyytyväiset asiakkaat. Päiväkummun henkilöstö ja sen hyvinvointi on avainasemassa siihen, että asiakkaamme saavat hyvää palvelua ja voivat elää mahdollisimman hyvää elämää. Tämän on huomannut myös Länsi-Pasilan yksikön sairaanhoitaja ja ryhmäkotivastaava Tuire Eerola, joka haki ystävänsä suosituksesta sairaanhoitajan paikkaa Päiväkummusta v. 2018. Tuire on viihtynyt työssään erinomaisesti mm. saamiensa urapolkumahdollisuuksien ansiosta.

– Jo työhaastattelussa minulle tuli tunne, että Päiväkummussa työntekijät kohdataan sydämellä ja heistä välitetään. Noin vuoden sairaanhoitajana toimimisen jälkeen minulle tuli mahdollisuus siirtyä ryhmäkotivastaavaksi.  Päiväkummussa työntekijöitä kannustetaan kehittämään itseään sekä ylläpitämään ammattitaitoa osallistumalla sisäisiin- ja ulkoisiin koulutuksiin. Päiväkummun valtteina pidän perheyrityksen matalaa hierarkiaa ja kannustusta etenemään uralla. Olen suorittanut työnohella palliatiivisen- ja saattohoidon erikoisasiantuntijan koulutuksen ammattikorkeakoulussa sekä johtajuuden ja yritys johtajuuden erikoisammattitutkinnon. Työnantaja on tukenut ja kannustanut kouluttautumistani. Olen kouluttanut Päiväkummun henkilökuntaa palliatiivisen- ja saattohoidon saralla. Nyt miltei 6 vuotta Päiväkummussa työskennelleenä olen ottamassa seuraavaa askelta urallani ja siirryn loppuvuodesta 2023 yksikönjohtajaksi. Päiväkummussa saan olla toteuttamassa päivittäin asukkaiden elämän iloista elämää, ja elämän ilo näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme.

Tuiren tavoin myös monet muut uudet työntekijät ovat kertoneet syikseen hakea Päiväkumpuun muun muassa ystävien suositukset. Henkilöstökyselyn mukaan Päiväkummun vahvuuksia ovat myös hyvä maine, joustavuus, hyvä työterveyshuolto ja hyvä esimiestyö. – Työssämme on se ihana asia, että me todella tiedämme, mikä on työmme merkitys ja miksi tulemme aamuisin töihin. Elämänilon, hyvän palvelun ja hyvän kohtaamisen tuottaminen tuo asiakkaillemme hyvää mieltä, kertoo toimitusjohtaja Anne Kangas. Sitä kautta saamme kokea myös itse työniloa, hän jatkaa. Välillä toimimme saattajina ja hoivaajina myös autettaviemme viimeiselle matkalle. Työn merkityksellisyyden kokemus on läsnä päivittäisessä työssämme.

Kiinnostuitko työskentelystä Päiväkummussa? Nettisivujemme rekryosiosta  löydät kaikki tällä hetkellä avoinna olevat tehtävämme. Tervetuloa elämäniloiseen työyhteisöömme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *