Vierailut hoivakodeissa

Hyvä asukkaan läheinen,

sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien vierailuiden kestoa on pidennetty. Jatkossa omaisten ja läheisten vierailut voivat kestää tunnin. Sisätiloissa vierailijoita voi olla enintään kaksi kerrallaan. Ulkona vierailijoita voi olla viisi kerrallaan.

Voimassa olevat yleiset ohjeet

Hoivakodissa asuva läheisesi voi tavata vierailijoita sisä- tai ulkotiloissa kerran päivässä. Jos sää ja läheisesi vointi sallivat, suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuja. Voit olla läheiseesi yhteydessä myös puhelimitse tai videopuheluin.

Sovi tapaaminen aina etukäteen läheistäsi hoitavan ryhmäkodin työntekijän kanssa, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Kaikkia vierailutoiveita ei voida välttämättä aina täyttää, joten toivomme teiltä ymmärrystä.

Tule tapaamiseen vain terveenä. Jos olet matkustanut ulkomailla, tarkista ennen vierailua omaehtoiset karanteeniohjeet Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.thl.fi.

Ohjeet sisävierailua varten

Asukkaan luona voi käydä kaksi vierailijaa kerrallaan. Vierailijoita voi käydä kerran
päivässä. Vierailun suositeltava kesto on enintään yksi tunti.

Hoitajat vastaanottavat vierailijat ulkona tai sovitussa paikassa. Vierailut tapahtuvat läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät saa liikkua muualla talossa tai yksikössä.

Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuoja, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat suu-nenäsuojan käytössä.

Kiinnitä myös erityistä huomioita hyvään käsihygieniaan. Pese kädet saippualla tai käytä käsihuuhdetta ennen vierailua. Suosittelemme ottamaan tapaamiseen oman käsihuuhdepullon.

Muista huolehtia riittävistä turvaväleistä omaiseesi ja muihin asukkaisiin. Turvavälin tulee olla kaksi metriä. Esimerkiksi halaaminen tai yhteiset kahvihetket eivät ole sallittuja.

 Ohjeet ulkovierailuja varten

Ulkovierailut voivat kestää enintään yhden tunnin ja vierailijoita voi olla kerrallaan viisi. Sovi myös ulkovierailu etukäteen hoitopaikan henkilökunnan kanssa. Toivomme, että suosit ulkovierailuja, jos se vain on mahdollista.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Myös ulkotiloissa pitää käyttää koko ajan suu-nenäsuojusta.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

Ystävällisin terveisin,

Henkilökunta