Päiväkumpu tuottaa kotipalvelut heinäkuussa avautuvaan Pihlajiston Sointuun

Pihlajiston Soinnussa panostetaan arjen sujuvuuteen ja turvalliseen asuinympäristöön

Kun ihminen vanhenee, hän saattaa kaivata apua liikkumisessa, kodin askareissa ja siivoamisessa. Terveydelliset haasteet ja kunnon heikentyminen aihetuttavat tarvetta myös hoivalle ja hoidolle. Elämään saattaa tulla sairaalajaksoja, joiden jälkeen voidaan tarvita kotisairaanhoitoa ja kuntoutusta.

Suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys Päiväkumpu on rakentanut kattavan ja monipuolisen palvelupolun, joka ottaa huomioon ikääntyvien ja ikä-ihmisten avuntarpeen etenemisen. Yrityksen toimintafilosofiaan kuuluvat ammattitaidon lisäksi yksilöllinen hoito, inhimillinen lämpö ja elämänilon tuottaminen.

– Päiväkummussa emme ainoastaan hoida arkisia asioita, vaan pyrimme antamaan takaisin enemmän kuin toinen osapuoli osasi odottaakaan. Joillekin se voi tarkoittaa keskusteluja, toiselle kynsien lakkaamista ja kolmannelle kahvilassa käyntiä tai keväisen valkovuokkokimpun ojentamista kertoo Päiväkummun palvelupäällikkö Tuula Halme.

Siivous on polun alku 

Palvelupolku alkaa yleensä kotisiivouksesta. Asiakkaat toivovat pääsääntöisesti, että koti siivotaan kahden tai neljän viikon välein.

– Kotisiivouksen kulmakiviä on asiakkaalle tuttu siivooja. Peruspalvelupakettiin kuuluvat imurointi ja kosteapyyhintä, pölyjen pyyhkiminen sekä kylpyhuoneen ja keittiön siivoaminen. Asiakkaan kunnon ja toiveiden mukaan järjestämme kotihoitopalvelun apua esimerkiksi kaupassakäyntiin, peseytymiseen, ulkoiluun, lääkkeiden ottamiseen ja sairaanhoitoon toteaa Tuula Halme

Vuokratalo senioreille

Heinäkuussa Hattelmalantielle valmistuva Pihlajiston Soinnun vuokrakerrostalo on rakennettu yhdessä Graniittiasuntojen kanssa.

Asunnot ovat esteettömiä, ja ideana on, että vuokraan sisältyy Päiväkummun tuottamia palveluja. Näitä ovat siivous kerran kuukaudessa, ikkunoiden pesu vuosittain ja hoitajan käynti talossa kerran viikossa. Talosta halutaan yhteisöllinen, joten siellä on ohjattua toimintaa. Palveluita on mahdollista ostaa kotiin sitä mukaan, kun niille on tarvetta.

– Tämä tapa asua on hyvä välivaihe, kun asukas kaipaa jonkin verran tukea, mutta hoitokoti ei ole vielä ajankohtainen. Asunnot ovat yksiöitä, yksiöitä alkovilla ja kaksioita. Talo kiinnostanee yhteisöllisiä ihmisiä, jotka elävät vielä aktiivista elämää uskoo Tuula Halme.

 

Uutinen on julkaistu Pihlajisto-Viikinmäki lehdessä huhtikuussa 2021. Sen on kirjoittanut Tapio Klemetti.