Tuulahdus teatteria hoitokodissa

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön Lokki-näytelmä esitettiin Paloheinän yksikössä huhtikuussa. Täysi salillinen yleisöä seurasi esitystä herkeämättä.

Palanen Tsehovin tuotantoa, pirskahtelevaa draamaa, tunteita, iloa ja naurua: näitä kaikkia saimme kokea, kun Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö oli vieraanamme Paloheinän yksikössä. Juhlasali Sointulassa oli tiivis tunnelma, kun lähes kaikki yksikön asukkaat olivat saapuneet paikalle, osa omaistensa kanssa. Muutama päivätoimintaryhmienkin asiakas oli paikalla omaisineen. Asukkaita oli saapunut paikalle myös muista yksiköistämme. Teatteri-iltapäivää oli odotettu kovasti ja pohdiskeltu etukäteen, millainen esitys olisi luvassa.

”Lokki” on yksi venäläisen kirjailijan, Anton Tsehovin tunnetuimmista näytelmistä. Näimme näytelmästä sovitetun, erityisesti palvelutaloihin sopivan version, jossa on vähennetty roolihenkilöiden määrää ja tiivistetty juonta.

Ella Mettänen ja Eero Ojala esittivät upeasti eläytyen neljää roolia: Irinaa, Kostjaa, Ninaa ja Trigorinia. Ja esittipä yhtä roolia myös hymypoikapatsas! Näytelmän teemat käsittelivät elämän ja parisuhteiden keskeisiä teemoja: rakkautta, haaveita ja mustasukkaisuutta. Hupaisat repliikit herättivät yleisössä naurua ja nokkelaa sanailua. Lavalla nähtiin räiskyviä tunteita ja monenlaisia tilanteita, mutta kaikki jaksoivat seurata herkeämättä eloisan esityksen alusta loppuun.

Esitys kesti miltei tunnin, mutta aika kului kuin siivillä. Salin täyttivät lopuksi raikuvat aplodit ja hymyilevät, tyytyväiset kasvot. Aivan kuin olisimme olleet ihan oikealla teatteriretkellä! Osa yleisöstä jäi vielä keskustelemaan näyttelijöiden kanssa ja loput suuntasivat teatterikahveille ja takseilla kotia kohden. ”Ajatuksia herättävä esitys”, totesi eräs asukas tyytyväisenä lähtiessään.

”Hän kirjoitti kirjeitä ja kirjoitti niiden alle ´lokki´.” Me kiitämme ja kirjaamme näillä sanoilla lämpimät kiitoksemme Ellalle ja Eerolle sykähdyttävästä esityksestä! Tämä lokin liito jää mieliimme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *