Iloisia ja lämpimiä kohtaamisia odotettavissa!

Perjantaista 10.7. alkaen omaiset voivat tavata hoivakodeissamme asuvia läheisiään myös sisätiloissa. Koronavirustilanne on tällä hetkellä sen verran rauhallinen, että sisävierailut voidaan sallia. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti ulkovierailuita. Hoitokoti Päiväkumpu noudattaa muuttuneissa vierailukäytännöissä Helsingin kaupungin 9.7.2020 julkaisemaa ohjetta vierailuista.

Meidän kaikkien pitää huolehtia siitä, että vierailut ovat turvallisia. Turvallisten vierailujen varmistamiseksi, vierailijoiden tulee sopia vierailusta aina etukäteen asukasta hoitavan ryhmäkodin kanssa, viimeistään toivottua tapaamista edeltävänä päivänä. Kaikkia vierailuita ei välttämättä voida sopia heti ensimmäisille päiville, joten toivomme omaisilta ymmärrystä. Hoitajamme antavat ohjeita ja neuvoja vierailuihin liittyen ja näitä ohjeita ja neuvoja tulee noudattaa.

Keskeisiä asioita huomioitavaksi sisällä tapahtuviin vierailuihin

  • Tapaaminen sisätiloissa voi kestää enintään tunnin. Vierailijoita voi olla enintään kaksi kerrallaan. Hoitajat ottavat vierailijat vastaan ulkona ja opastavat heidät sisälle. Vierailut tapahtuvat läheisen huoneessa tai erillisessä vierailutilassa.
  • Omaisille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuojus, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat suojuksen käytössä.
  • Lisäksi omaisia muistutetaan hyvästä käsihygieniasta ja siitä, että tapaamiseen saa tulla vain terveenä. Myös riittävistä, noin kahden metrin turvaväleistä huolehtiminen on tärkeää. Esimerkiksi halaaminen ei ole vielä sallittua.

 

Ulkotapaamiset jatkuvat kuten tähänkin asti

  • Tapaaminen ulkona voi kestää enintään kaksi tuntia ja vierailijoita voi olla enintään viisi.
  • Myös ulkotapaamisen aikana pitää käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, kiinnittää huomioita käsihygieniaan ja huolehtia turvaväleistä.
  • Myös ulkovierailuista tulee sopia etukäteen.

Lisätietoa vierailuista voi kysyä ryhmäkodeistamme.

 

Tervetuloa tapamaan läheisiänne!

Hoitokoti Päiväkummun väki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *