Hoivakodin asukkaat retkeilivät Taksi Helsingin sponsoroimina

Vuoden aikana Päiväkummussa on järjestetty monia retkiä lähelle ja välillä hieman kauemmaskin. Useimmat asukkaistamme tarvitsevat liikkumiseen apuvälineitä, mikä on huomioitava siirtymien järjestämisessä retkikohteisiin. Malminkartanon muistiosaamiskeskuksessamme retkimahdollisuudet paranivat merkittävästi, kun saimme idean lähestyä Taksi Helsinkiä ja kysyä sponsoriyhteistyötä retkillemme. Taksi Helsinki lähti ilomielin tukemaan muistisairaiden retkeilyä. Heille oli todella tärkeää, että he pystyivät mahdollistamaan elämäniloa muistisairaille asukkaillemme.

Retkikohteet valikoituvat aina asukkaiden ja henkilökunnan käymien yhteisten keskustelujen perusteella.  Taksi Helsingin sponsoroimiksi retkikohteiksi valikoituivat keskustakirjasto Oodi ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Molemmat olivat suosittuja vaihtoehtoja asukkaiden toiveita kysyttäessä. Retkikohteiksi haluttiin myös kaksi tyystin erilaista kohdetta, jotta retket mahdollistaisivat asukkaille monipuolisia ja erilaisia elämyksiä.

Kuljetukset toimivat erinomaisesti ja kuljettajat olivat avuliaita ja ammattitaitoisia. Taksi Helsingin kuljettajilla oli myös halua ja kykyä vastata asukkaidemme erityistarpeisiin. Kaikki kuljetukset hoituivat sovitussa aikataulussa, ja yhteistyö Taksi Helsingin kanssa oli helppoa ja vaivatonta.

Oodin kirjastorakennus oli kaikkien mielestä mahtava arkkitehtuurinen luomus niin sisältä kuin ulkoa.
Osa asukkaistamme syventyi kirjoihin niin innokkaasti, että lähdön hetkellä suunniteltiin heti uutta käyntiä. Kirjojen lisäksi rakennuksen puitteissa riitti ihailtavaa. Kirjastosta siirryttiin Sanomataloon kahville. Myös Sanomatalo ihastutti monia ja kahvilassa keskusteltiin vilkkaasti siitä, miten paljon Helsingin keskusta onkaan muuttunut viimeisten vuosikymmenien aikana. Moni innostui muistelemaan nuoruuttaan ja nuoruuden Helsinkiä.

Toinen retkikohteemme, Kaisaniemen puutarha, oli lumoavan kaunis ja aivan uskomattoman kiinnostava. Osa porukasta kävi myös Pitkällä sillalla muistelemassa menneitä aikoja. Kahvinjuonnin lomassa pelattiin erä mölkkyä. Leikkimielisen kisan voittivat Vanamon asukkaat, vaikka Kullervon asukkaat laittoivatkin heille hyvin kampoihin.

Yhteistyö Taksi Helsingin kanssa mahdollisti asukkaillemme uusia elämyksiä ja iloiset ja yhteisölliset retkipäivät. Oli todella hienoa järjestää elämäniloa lisääviä retkiä asukkaillemme yhteistyössä iloisten Taksi Helsingin ammattilaisten kanssa! Lämmin kiitos Taksi Helsingille yhteistyöstä kuluneen vuoden aikana!

 

kirjoittaja Marjut Klinga työskentelee hoitajana Malminkartanon muistiosaamiskeskuksessa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *