Villa Vuoranta Helsingin Vuosaaressa avautuu

Villa Vuorannan remontti Helsingin Vuosaaressa on valmis. Täysin saneerattuun suojeltuun arvokiinteistöön muuttaa yksityinen perheomisteinen Hoitokoti Päiväkumpu. Viihtyisissä merellisissä puitteissa sijaitseva Villa Vuoranta tarjoaa korkeatasoista ympärivuorokautista palveluasumista sekä itsenäisempää senioriasumista. Uudet asukkaat muuttavat Villa Vuorantaan kesän aikana.

Villa Vuorannan päärakennus sijaitsee meren rannalla kallioisessa, portaittain nousevassa maastossa. Vuonna 1970 Alkon koulutuskeskukseksi valmistuneen Vuorannan täydellisesti saneerattu kiinteistö on kokonaan suojeltu. Suojelumielessä erityisen arvokas on rakennuksen julkisivu sekä keskeinen, merelle avautuva sisääntulohallin aulatila.

”Merellisen arvokiinteistön kunnostaminen Päiväkummun korkeatasoiseksi hoitokodiksi on ollut perheemme pitkäaikainen haave jo yli kymmenen vuoden ajan. Tuntuu upealta, että pääsemme nyt avaamaan Vuorannan upeisiin puitteisiin elämäniloisen ja laadukkaan hoitokodin”, iloitsee Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas.

Mittava saneeraustyö takana

”Vuorannan saneeraaminen on tapahtunut kiinteässä yhteistyössä Päiväkummun ammattilaisten ja kohteen kehittämiseen, rakennuttamiseen, arkkitehtuuriin ja sisustamiseen erikoistuneiden ammattilaisten sekä Helsingin kaupunginmuseon ja rakennuslupaviranomaisten kanssa. Koska kohde saneerattiin ympärivuorokautiseen palveluasumiseen, on se asettanut suunnittelulle ja toteutukselle myös omat tiukat standardinsa”, Kangas kertoo.

Vuorannan mittavan saneeraustyön urakoinnista on vastannut Temotek, arkkitehtina toimi Avarc Arkkitehdit ja sisustusarkkitehtina Studio Puisto. Kohteen kehittämisestä on vastannut Guud Invest ja sen omistaa Evli Pankin hoivakiinteistörahasto Evli Healthcare I.

”Suojellun arkkitehtonisen kohteen saneeraaminen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen ja muuntaminen korkeatasoiseksi hoitokodiksi on ollut arkkitehti- ja suunnittelukumppaneille haastava, mutta äärimmäisen mieluinen työ”, kertoo arkkitehti Marko Salo Avarc Arkkitehdeiltä.

Vuorannan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Ramsinrannan ja Kallahden luonnonkauniit ranta-alueet uimarantoineen sekä ulkoilumaastoineen. Alueella sijaitsee myös muita vanhoja arvokiinteistöjä ja alueelle rakennetaan tällä hetkellä paljon uutta.

”Villa Vuorannan sijainti on hoivakodille ainutlaatuinen. On ollut ilo olla mukana näkemässä rakennuksen muutos projektin alkuvaiheen alennustilasta sen nykyiseen loistoon. Olemme lisäksi erittäin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan ja laajentamaan pitkää yhteistyösuhdettamme Päiväkummun kanssa”, toteaa Evli Healthcaren salkunhoitaja Petteri Nurminen.

Ensiluokkaisia asumispalveluita upeissa puitteissa

Villa Vuorannassa työskentelevä huippuammattilaisten tiimi on valmentautunut tulevaan jo viime syksystä saakka. Vuorannan hoitohenkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomi, geronomi, fysioterapeutti sekä hoiva-avustajia. Lisäksi lääkärit ovat tärkeä osa tiimiä.

”Päiväkummussa asukkaita hoidetaan henkilökohtaisesti, taidolla ja lämmöllä. Hoitohenkilökunnan lisäksi Vuorannassa työskentelee laitoshuoltajia sekä aterioista ja kiinteistöstä vastaavat henkilöt. Asukkaidemme arkea ja juhlaa piristävät myös säännöllisesti hoivamuusikko sekä kuvataideohjaaja”, listaa Kangas.

Palveluihin sisältyvät laadukkaat ateria-, siivous- ja pyykkihuollon palvelut, yhteisöllistä ohjelmaa ja kulttuuritoimintaa sekä hoivapalveluita asukkaiden tarpeiden mukaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia lisäpalveluita, kuten fysioterapiaa, kampaamopalveluita ja jalkahoitoa.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen asukashuoneet ja oleskelutilat sijaitsevat rakennuksen yläkerrassa omassa rauhassaan. Siellä asukkaiden käytössä on oma lounge-tila, kaksi pienempää olohuonetta, oleskelutila yksityisempään käyttöön perheille, ruokasali, kuntoilutila, hoitohuone ja omat saunatilat.

Senioriasunnot minikeittiöineen sijaitsevat päärakennuksen alakerrassa, jossa on yhteinen oleskelu- ja keittiötila, spa-osasto porealtaineen ja takkahuoneineen sekä tiloja henkilökunnalle. Alakerran palveluasunnoista on välitön pääsy ulos piha-alueelle ja meren rantaan.

Asukkailla on lisäksi mahdollisuus varata yksityiskäyttöön tarkoitettua tilaa perheen tai ystävien vierailuille tai pienimuotoisiin juhliin. Myös spa-osasto ovat asukkaiden ja heidän vieraidensa käytössä erikseen varattaessa.

”Vuorannan sisustuksessa on erityisesti kiinnitetty huomiota värimaailmaan, akustiikkaan, luonnonmateriaalien suosimiseen sekä miellyttävään valaistukseen. Vuorannan tiloista haluttiin luoda aistilliset ja kodikkaat, vaikka samalla tilojen ja pintojen tulee täyttää tietyt hoivatyölle ja esteettömyydelle asetetut standardit ja kestää aikaa sekä kulutusta hotellien tapaan”, kuvailee Kangas lopuksi.

 

Lisätiedot

Anne Kangas, toimitusjohtaja, Päiväkumpu, puh. 040 715 4945, anne.kangas@paivakumpuhoiva.fi