Pihlajiston Sointu on saanut ensimmäiset asukkaansa

Graniittiasuntojen ja Päiväkummun yhteistyössä suunnittelema ikäihmisten yksinasumista tukeva kohde Pihlajiston Sointu on valmistunut, ja sen ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan viihtyisiin ja laadukkaisiin vuokrakoteihin kesän aikana. Asuntojen vuokraus tapahtuu Graniittiasuntojen kautta. Päiväkumpu tuottaa taloon palveluavustajan palvelut ja siivouspalvelut.

Palveluavustajan tehtävänä on avustaa asukkaita arjen asioissa, sekä varmistaa että viihtyisän ympäristön lisäksi asukkaat voivat hyvin ja talo huokuu elämää. Palveluavustaja on viikoittain läsnä Pihlajiston Soinnussa kolme tuntia ja tänä aikana vetää mm. toiminnallisen ryhmän, kuten jumpan, musiikkihetken tai jonkin muun talon asukkaiden toivoman tai heidän kanssaan suunnitellun aktiviteetin. Palveluavustaja on hoitoalan ammattilainen, ja hän neuvoo ja ohjaa asukkaita mm. palveluihin, ravitsemukseen ja terveyteen liittyvissä asioissa. Hän voi tarvittaessa mitata asukkailta vaikkapa verenpaineen.

Jokaiseen asuntoon kuuluu Päiväkummun tuottama siivous kerran kuukaudessa sekä ikkunoiden pesu kerran vuodessa. Myös viikoittainen saunavuoro, nettiyhteys ja pesutuvan käyttö kuluvat vuokraan. Talo on moderni, kaunis ja esteetön vuokratalo, jonka alakerrassa on viihtyisä kerhotila ja pihalla istuskelu ja grillausalue sekä ikäihmisille suunniteltuja kuntoilulaitteita. Uusi raitiovaunulinja tulee kulkemaan talon vierestä ja ruokakauppa on viereisessä talossa, joten palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Vuokraukseen liittyvät lisätiedot: vuokraus@graniittiasunnot.fi

Palveluihin liittyvät lisätiedot: maiju.suomela@paivakumpuhoiva.fi