Päivätoiminnasta iloa ja tukea arkeen

Maaliskuun aikana käynnistyy ensimmäinen päivätoimintapisteemme Sointula Paloheinän hoitokodin yhteydessä sijaitsevassa monitoimitilassa. Vanha kirkkosali tarjoaa mitä upeimmat puitteet monenlaiseen tekemiseen.

Kenelle päivätoiminta on tarkoitettu, mitä siellä tehdään ja paljonko osallistuminen kustantaa?

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikäihmisille, jotka kaipaavat tekemistä arkipäiviin. Päivän aikana on tarjolla paljon virikkeellistä toimintaa, kuten sanomalehden lukua, tuolijumppaa, askartelua ja pelejä. Ensisijaisen tärkeää on mukava yhdessä olo. Päivän aikana päästään nauttimaan myös keittiö Karpalon antimista aamiaisen, lounaan ja päiväkahvien muodossa.

Päivätoiminnan tarkoitus on tarjota tukea kotona asumiseen, tuoda vaihtelua päiviin sekä ylläpitää niin fyysistä, psyykkistä kuin sosiaalista toimintakykyä. Päivätoimintaan osallistuminen mahdollistaa myös omaisille tai omaishoitajalle tärkeän vapaapäivän.

Toiminta Sointulassa alkaa aamu yhdeksältä, kun kuljetuspalvelu tuo asiakkaat paikan päälle. Kuusi tuntia myöhemmin kuljetuspalvelu auttaa asiakkaat takaisin kotiin. ”Päivätoimintapäivän aikana asiakkaasta huolehditaan tukien hänen toimintakykyään ja huolehditaan myös esimerkiksi lääkkeiden ottamisesta”, kertoo Sointulan päivätoimintaohjaaja Mari Paavilainen.

 

Mitä päivätoimintaa osallistuminen sitten kustantaa?

Pitäen sisällään kuljetukset ja ateriat päivän hinnaksi muodostuu 88 €, ilman kuljetuksia päivän hinta on 70 €. Helsingin kaupunki myöntää päivätoimintaan oikeuttavia palveluseteitä, jonka jälkeen asiakkaalle jää maksettavaksi 23 €/päivä, jos päivä sisältää kuljetukset ja 20 €/päivä ilman kuljetuksia.

 

Ilmoittaudu mukaan:

Puh. 050 305 3193/päivätoiminnan ohjaaja

paivatoiminta.sointula@hoitokotipaivakumpu.fi

Sijainti:

Repovuorentie 12, 00670 Helsinki (Paloheinän vanha kirkko)

Hae Helsingin kaupungin palveluseteliä tästä:

http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ikaantyneiden-palvelut/muut-palvelut/palveluseteli/palveluseteli-paivatiominta/

Kirjoitusta varten on haastateltu päivätoimintaohjaaja Mari Paavilaista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *