Hyviä syitä kokeilla kotihoitoa:

  • Etsit apua isovanhemmille
  • Haluat apua kaupassakäyntiin, liikkumiseen, peseytymiseen, ruuanlaittoon, ulkoiluun, yksinäisyyteen
  • Hyvä kotihoitaja tulisi tarpeeseen arjessa
  • Kotisairaanhoito ja apuvälineet kotiin ovat ajankohtaisia
  • Yksin kotona on turvatonta tai pelottaa
  • Muistisairas tarvitsee apua kotona
  • Omaishoitajalle apua ja vapaata
  • Seuraa tai ulkoilukaveri yksinäiselle vanhukselle
  • Turvapuhelin, turvaranneke ja tukipalvelut tarvitaan kotiin

Palvelut


Kotisairaanhoito

Kotisairaanhoidon tarkoituksena on helpottaa sairaalasta kotiutumista, sairaan henkilön kotona selviytymistä ja tukee omaisia sairaan henkilön kotihoidossa.

Kotisairaanhoitoa ovat erilaiset lääkärin määräämät sairaanhoidon toimenpiteet, kuten näytteiden ottaminen, mittaukset, lääkityksen valvominen ja asiakkaan voinnin seuraaminen sekä kivun helpottaminen. Kaikki hoitajamme ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä – sairaanhoitajia tai lähihoitajia.

Katso hinnat

Säännöllinen kotihoito

Säännöllisessä kotihoidossa asiakkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa sovitaan hoitajien vierailujen ajankohdat ja käyntien sisällöt. Palvelu voi olla päivittäistä tai vaikka vain kerran viikossa tapahtuvaa.

Säännölliset palvelut suunnitellaan aina yksilöllisesti ja joustavasti kunkin asiakkaan ja perheen tarpeen ja elämäntilanteen mukaan ja ne voivat muuttua yhteisellä matkalla. Hoitajillemme asiakkaan rauhallinen ja läsnäoleva kohtaaminen on hyvin tärkeää.

Katso hinnat

Tilapäinen kotihoito

Tilapäiselle kotihoidolle saattaa olla tarvetta esimerkiksi kun asiakas toipuu leikkauksesta. Avun tarve voi olla kertaluonteista tai vaikkapa päivittäistä muutaman viikon ajan. Tilapäistä apua voidaan myös tarvita esimerkiksi omaishoitajan tilapäisen poissaolon vuoksi.

Tilapäiset palvelut sovitaan asiakkaan ja perheen yksilöllisen tarpeen mukaan joustavin ehdoin.

Katso hinnat

Kodin ulkopuolinen apu

Näillä palveluilla täydennetään kotipalvelun antamaa henkilökohtaista huolenpitoa. Ne ovat monesti ensimmäisiä palveluita, joita asiakas tarvitsee itsenäisen asumisen tueksi. Näitä voivat olla esimerkiksi apu kauppareissuille, siivoukseen ja ruuanlaittoon tai vaikkapa saattaminen lääkärille tai kampaajalle.

Katso hinnat

Elämäniloa ja hoivaa senioreille

Seniorien voimat eivät aina riitä arjessa jaksamiseen. Jokaisella on yksilölliset tarpeensa ja tunteensa, jotka me huomioimme joka päivä, elämäniloa lisäten. Seniorit tarvitsevat usein kotona apua asioissa, joista eivät enää itse selviä. Tarjoamme apua esimerkiksi kaupassakäyntiin, ruoanlaittoon ja kodinhoitoon. Avustamme myös peseytymisessä, ulkoilussa, lääkkeiden ottamisessa ja sairaanhoidollisissa asioissa.

Konkreettisen avun lisäksi olemme läsnä ja tuomme elämäniloa arkeen. Hymyilemme, halaamme ja kuuntelemme. Jokaisella on yksilölliset tarpeensa ja tunteensa, jotka me huomioimme joka päivä.

Tuemme ja ylläpidämme toiminta- ja liikkumiskyky kotiympäristössä mahdollisimman pitkään. Autamme myös apuvälineiden hankinnassa ja kodin muutostöissä (esim. valaistus, esteettömyys jne.) tarpeen mukaan. Annamme oikeat lääkkeet oikeaan aikaan, oikeilla annostuksilla. Varmistamme, että tarjolla on hyvää ja terveellistä ruokaa oman maun ja tarpeen mukaan.

Hoitajamme ovat työssä joka päivä aamuvarhaisesta iltamyöhään 7.30-22 välillä. Hoitaja laatii hoito- ja palvelusuunnitelman yhdessä asiakkaan ja läheisten kanssa, ja suunnitelmaa päivitetään aina tarpeen mukaan.

Lue seniorin asiakastarina

Hengähdystaukoja omaishoitajille

Tarvitsetko hengähdystaukoa kotona hoidettavan rakkaasi kanssa? Tuttu ammattitaitoinen hoitajamme vapauttaa sinut asioille ja harrastuksiin, tarjoten tarvittavia taukoja ja lepohetkiä.

Omaishoitajan rooli on usein vaativa, eivätkä aika ja jaksaminen aina tahdo riittää. Hoitajamme voi auttaa tarvittavien hoitotehtävien lomassa ruuanlaitossa, kauppareissuissa, kodin siistimisessä, vaatehuollossa yms., aina perheen toiveiden ja tarpeiden mukaan. Olemme läsnä ja välitämme, aivan kuten sinäkin välität omaisestasi.

Tutustumme aina hoidettavaan ja hänen perheeseensä. Voit luottaa, että läheisesi saa kaiken tarvitseman avun ja sinä voit hengähtää vapaasti ja luottavaisin mielin.

 

Lue omaishoitajan asiakastarina

Asiakkaat kertovat

Helpotusta ja lepohetkiä Martin omaishoitajalle Leena hoitaa Parkinsonin tautia sairastavaa Martti-puolisoaan kotona. Martin sairaus on edennyt jo pitkälle, eikä hän pärjää yksin kotona kuin pieniä hetkiä. Martti tarvitsee apua kaikissa… Lue koko tarina

Päivittäistä apua ja läsnäoloa Mairelle Maire on iäkäs, muistisairas rouva, joka tarvitsee kotiapua kahdesti päivässä aamulla ja illalla, viikon jokaisena päivänä. Päiväkummun tuttu hoitaja poikkeaa Mairen luona aamuisin klo 8-9,… Lue koko tarina

Sisältöä ja iloa Pertin viikkoon Pertti on yksin asuva monisairas herra, joka ei kykene liikkumaan yksin ulkona. Hän käy mielellään kerran viikossa läheisellä ostarilla kaupassa valitsemassa mieluisiaan tuoretuotteita, lottoamassa ja… Lue koko tarina

Yhteystiedot

Kotihoito

Kotihoidon toimialueemme on pääkaupunkiseutu. Toimipisteemme sijaitsee hallinnon toimiston yhteydessä Länsi-Pasilan Huolintatalossa.

Käyntiosoite

Pasilankatu 2
00240 Helsinki