Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perinneruokia ryhmäkoteihin

1.3.2018 - 3.3.2018

Perinneruokaviikkoa vietetään to-la 1.-3.3.
Ruuat ryhmäkoteihimme saamme Päiväkummun omasta keittiö Karpalosta ja ruokalajit liittyvät Suomen eri maakuntiin.

Suomi on perinneruokia pullollaan. Karjalanpiirakka, kalakukko ja ruisleipä ovat suomalaisille tuttuja perinneruokia.

Mutta oletko maistanut näitä perinneherkkuja?

Aladobi: Lihahyytelö, joka tarjoillaan kylmänä. Nautitaan usein juhlapöydässä.
Hapanvelli: Kaakkoissuomalainen perinneruoka. Valmistukseen käytetään herneitä, perunaa ja hapanjuurta. Muistuttaakin hernekeittoa, mutta on happamampi.
Klimppisoppa: Eteläpohjalainen ja satakuntalainen perinneruoka. Valmistetaan naudan luista, lavasta tai potkasta. Viimeistellään vehnätaikinapalleroilla eli ”klimpeillä”.
Kropsu: Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva pannukakku.
Läskisoosi: Sianlihasta valmistettava suomalainen perinneruoka. Valmistetaan ruskistetuista porsaan kylkiviipaleista ja ruskeasta kastikkeesta, joka haudutetaan huolellisesti. Syödään yleensä puolukan, suolakurkun ja kuoripottujen kera.
Lörtsy: Itäsuomalainen, Savonlinnan nimikkoruokana tunnettu litteä umpinainen piirakka, joka täytetään suolaisilla tai makeilla täytteillä. Tunnetuimmat ovat liha- ja omenalörtsy.
Maitojuusto: Suomalainen tuorejuusto. Juustoon saadaan kaunis pintakuvio valmistamalla juusto juustomuotissa. Käytetään usein leivän päällä.
Mutti: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta alkujaan oleva perinneruoka. Valmistetaan ohrajauhoista, vedestä ja suolasta.
Ruppana: Ohrajauhoista ja verestä valmistettava perinneruoka. Muistuttaa ohrarieskaa.
Tsupukka: Karjalainen, puurolla täytetty taiteltu piirakka.
Veripalttu: Usealla nimellä tunnettu perinneruoka, joka valmistetaan verestä, ruisjauhoista ja kaljasta.
Väskynäsoppa: Myös sekametelisoppana tunnettu jälkiruoka, joka valmistetaan kuivatuista hedelmistä, etenkin luumuista.

Tiedot

Alkaa:
1.3.2018
Loppuu:
3.3.2018
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia: